11 millioner kroner til arkitektur i børnehøjde

Med penge fra Nordea-fonden skal Utzon Center i Aalborg gøre arkitektur til en leg.

50.000 børn skal gennem de næste fire år gå i den verdenskendte arkitekt Jørn Utzons fodspor. Jørn Utzon har blandt andet tegnet operahuset i Sydney, hvor han med håndlavede modeller udfordrede ingeniørernes beregninger.

Med 11 millioner kroner fra Nordea-fonden begynder Utzon Center i Aalborg og DR Skole nu på projektet, hvor børnene skal tegne, bygge modeller og printe i 3D.

Formålet er at koble kreativitet og naturvidenskab sammen.

- Vi er vildt glade for og meget stolte over Nordea-fondens støtte. Der er et uset potentiale i koblingen mellem det at lege og det at lære og tilegne os matematisk og naturvidenskabelig viden, siger Lasse Andersson, der er kreativ direktør på Utzon Center.

Modelbyggeri og 3D-printning er blot en enkelt del af projektet. Også en kreativ matematik-lejrskole, en YouTube-kanal og særudstillinger skal inspirere de 50.000 børn, som man regner med vil komme forbi i løbet af de næste fire år.

- Børn og unge skal opleve arkitektur som en kreativ, visuel leg, hvor de selv kan skabe med hoved og hænder. Det vil give en håndgribelig indgang til og forståelse af arkitekturens verden, siger Henrik Lehmann Andersen, der er direktør i Nordea-fonden.


Seneste nyt

fra Nordjylland