Skole pyntet som Hogwarts: 110 elever går i skole som Harry Potter

Eleverne på mellemtrinnet på Byplanvejens Skole i Aalborg har i uge syv haft temauge om Harry Potter.

Svævende lys over bordene, pointuddeling for god opførsel og undervisning ved Albus Dumbledore og Professor Snape. Sådan har uge syv set ud for de omkring 110 elever fra 4.-6. klasse på Byplanvejens Skole i Aalborg.

Ved fire langborde i klassernes store mellemrum sidder eleverne fordelt i de firekollegier fra Harry Potter-universet. Hufflepuff, Rawenclaw, de onde fra Slytherin og de gode fra Gryffindor er alle repræsenterede.

På den ene af det store lokales fire vægge hænger der også en stor pointtavle, ligesom der hænger en pointtavle i spisesalen på Hogwarts.

- Så hvis man gør noget godt, så kan lærene bestemme, hvor mange point man får, og til sidst så får den, der har flest point en pokal, fortæller Mai Lillelund, der normalt går i 5.B. Denne uge er hun dog fra Rawenclaw, som desværre ligger på sidstepladsen i konkurrencen.

I løbet af ugen har eleverne spillet quidditch. Det er det spil, Harry Potter normalt flyver rundt på et kost for at mestre, men  udgave med fødderne plantet på jorden kan også lade sig gøre. Derudover har eleverne lavet mad, lavet tryllestave og lært om forfatteren bag Harry Potter, J.K. Rowling.

- Jeg synes, det hele har været sjovt. Især de timer hvor vi har spillet quidditch, fortæller Mai Lillelund.

Det er ikke kun eleverne, der har taget del i legen. Også lærerne er klædt ud. Blandt dem finder vi rektoren på Hogwarts, Albus Dumbledoor, den knapt så populære Professor Snape og også Madame Hooch, der underviser i at flyve på koste på Hogwarts.

Og Mai Lillelund har en favoritudklædning blandt underviserne, selvom han er lidt ondt i filmene.

- Anders med det sorte hår, han er professor Snape. Han har været lidt led. Og han har givet mange point til Slytherine, fordi han er deres overhoved, fortæller Mai Lillelund.

Byplanvejens Skole har Harry Potter som tema cirka hvert fjerde år, så alle elever, der går igennem mellemtrinnet prøver at være med i temaugen.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland