12-årige Astrid og Sara går til kamp for klimaet

En demonstration til fordel for klimaet trak fredag omkring 50 personer ud på gaderne i Hobro. Bag demonstrationen stod to 12-årige piger.

Alder betyder ingenting, når det handler om at være bekymret for vores planet.

Det har to 12-årige piger fra Hobro slået fast, da de fredag morgen stod for en demonstration til fordel for klimaet.

Det er det 12-årige venindepar Astrid Ingvardsen Klokkerholm og Sara Gilling-Iskov, der er initiativtagerne til klimademonstration.

Sammen med omkring 50 andre folkeskoleelever fra Hobro var de to piger fredag morgen samlet foran rådhuset i Hobro.

- Vi vil bare gerne gøre politikerne opmærksomme på, at det betyder noget for os, siger Sara Gilling-Iskov.

Demonstrationen startede ved rådhuset i Hobro og derfra gik de demonstrerende unge i gågaden og sang slagsange og kampråb, inden de igen sluttede foran rådhuset.

Baggrunde for demonstrationen er, at de to piger med gru de sidste ti år har kunnet følge med i, hvordan klimaet hastigt har forandret sig.

- Vi vil gerne have, at der er nogen der lytter på os og handler nu, siger Sara Gilling-Iskov.

De unge er ikke kun bekymrede i København og Aarhus

De to piger har set, hvordan unge mennesker i København og Aarhus flittigt er gået på gaden for at udvise deres bekymring for fremtidens klima – en fremtid, som de unge i langt højere grad skal være en del af end politikerne.

Derfor har det også været vigtigt for Sara og Astrid, at det ikke kun er i København og Aarhus, at der bliver vist bekymring for fremtidens klima.

- Politikerne i Mariagerfjord Kommune ved ikke, at det betyder noget for os, det vil vi gerne gøre dem opmærksomme på, siger Sara Gilling-Iskov.


Seneste nyt

fra Nordjylland