12 års fængsel for drab

Landsretten stadfæstede byrettens dom på 12 års fængsel til den 21-årige Tommy Bystrup Larsen for drabet på John Martin Larsen.

I landsretten blev den nu 21-årige Tommy Bystrup Larsen kendt skyldig i manddrab og idømt 12 års fængsel for drabet på 47-årige John Martin Larsen i hans hjem i Mou i december 2010.

Vestre Landsret slog onsdag fast, at der var tale om manddrab og ikke vold med døden til følge, da den 21-årige slog den 47-årige ihjel med adskillige slag i hovedet og på kroppen med et jernrør.

Det var en enig landsret, der kendte ham skyldig i manddrab, og retten lagde vægt på, at den dømte havde jagtet sit offer ud af huset efter at have slået ham, og at han også udenfor slog ham to gange med jernrøret.
Den dømte har desuden selv sagt, at de to sidste slag var de kraftigste, og retten mener, at disse slag blev givet med hensigt at dræbe.

Anklager Majbrit Bak krævede, at den 21-årige blev idømt ikke under 13 års fængsel, det samme som hun krævede, da sagen kørte i byretten.

Hun lagde i sin procedure vægt på, at drabet virkede planlagt, da Tommy Bystrup Larsen havde taget et jernrør med. Samtidig foregik det i offerets hjem, hvor man burde føle sig tryg. Endelig lagde hun vægt på voldsomheden i drabet, at han vendte tilbage til stedet to gange, og at to børn mistede deres far.

Den 21-åriges forsvarer, Gert Dyrn, mente derimod ikke, at hans klient skulle idømmes over 11 års fængsel.

Han mente, at det er en formildende omstændighed, at den dømte kun var 19 år på gerningstidspunktet. Samtidig var det provokationer, der lå til grund for handlingen, da den dræbte havde chikaneret den dømtes svigerfamilie, og endelig lagde forsvareren vægt på, at Tommy Bystrup Larsen meldte sig selv, omend det først var dagen efter drabet.

Efter overfaldet vendte Tommy Bystrup Larsen to gange tilbage til den 47-åriges bopæl men uden at hjælpe ham, selv om han på det tidspunkt stadig var i live.

Det var familiestridigheder, der lå til grund for drabet. Den 21-årige er sidenhen blevet gift med den 47-åriges niece.

Den 21-årige fik i 2007 en dom for vold.


Seneste nyt

fra Nordjylland