12 års fængsel for narko-produktion

Tre hollændere og en udlandsdansker er netop blevet idømt 12 års fængsel for at ville fremstille store mængder amfetamin i en mobil narkofabrik i et sommerhus i Egense.

Alle fire er således fundet skyldige i en af de største narko-sager nogensinde i Nordjylland.

Målet med narkofabrikken i sommerhuset var ifølge anklageren at fremstille op mod 45 kilo amfetamin. Og vel at mærke narko af høj kvalitet, hvilket ifølge politiets oplysninger siger noget om, at det er professionelt og organiseret kriminalitet. Vurderingen er, at hvis det var lykkedes at fremstille narkoen ville det kunne indbringe op mod 17 millioner kroner på gadeplan.

De fire dømte er i alderen fra 36 til 54 år. De har alle nægtet sig skyldige under retssagen. Efterforskningen er en del af Nordjyllands Politis indsats mod rocker- og bandekriminalitet.

Politiet har gennem længere tid haft øje på især danskeren, der er tidligere vicepræsident i en rockerklub på Sjælland, og i oktober sidste år slog politiet til med en ransagning af sommerhuset.

Anklager hos Nordjyllands Politi, Kim Kristensen, sagde allerede i forbindelse med anholdelsen af de fire, at man her havde fået fat på det første led i fødekæden i en større international narko-ring.

Den ene af de hollandske nu dømte har i forbindelse med retssagen og afhøringerne været bæltefikseret, og det var han også mandag morgen i Retten i Aalborg. Han har tidligere virket voldelig i forbindelse med retssagen, så politiet har ikke taget nogen chancer.

De nu dømte har alle udbedt sig betænkningstid med hensyn til eventuelt at anke dommen.


Seneste nyt

fra Nordjylland