12 måneder med kræft

Ny kalender skal sætte fokus på kræftramte kvinders liv.

Det er nok de færreste forundt, at lægge sig nøgen i et badekar fyldt op med guf og spise isvaffel mens man drikker champagne.

Ikke desto mindre er det netop, hvad Pia Haaning fra Brønderslev kastede sig ud i søndag formiddag.
Sammen med 11 andre kræftramte kvinder, skal hun portrætteres i en kalender, der skal vise, at selvom man har kræft, kan man godt elske livet.

- Ja det er altså lidt grænseoverskridende det her, men hvis ikke jeg skulle gøre det, hvem skulle så, griner Pia Haaning, mens kameraet klikker løs.

Pia har en uhyre sjælden kræftform i knæet, som har resulteret i en stor knude i læggen. Lægerne har opgivet at fjerne kræften uden at fjerne hendes ben, men Pia Haaning nægter at give op.

Hun har kastet sig over healing og efter flere års svær sygdom kan hun igen se lysere på livet:

- Der er et mirakel derude til os alle sammen og jeg skal nok blive helt rask, forklarer hun selvsikkert.

På Restrup Herregård er næste kalenderpige 13-årige Signe Bag Nielsen.

Hun skal portrætteres siddende på en dragkiste med tre hunde. Meningen er at motivet skal lede tankerne hen på H.C. Andersens eventyr ”Fyrtøjet” om soldaten og de tre hunde med øjne så store som tekopper. Signe er lidt af en drømmer og glæder sig over det fællesskab, som kalenderen skaber kvinderne imellem.

- Det er rart at kunne tale med nogen, som forstår hvad det er , man taler om. Nogle der selv har været det samme igennem, forklarer hun.

Fællesskabet kvinderne imellem er netop en væsentlig del af kalenderprojektet. Det handler ikke bare om at lave en kalender. Det handler også om at give kvinderne nogle helt særlige oplevelser forklarer Betine Fleron Hede, der er fotograf på projektet:

- Vi vil gerne give pigerne en god oplevelse og samtidig sætte fokus på, at man sagtens kan leve livet og nyde tilværelsen selvom man på den ene eller anden måde er ramt af kræft.

Kalenderen udkommer den 9. september.

Kræft skal ikke være tabu, lyder det fra kvinderne bag kalenderen

Seneste nyt

fra Nordjylland