12 millioner til nordjysk udvikling

 12 millioner til nordjysk udvikling

Nordsøen Forskerpark har fået bevilget godt 12 mllioner kroner til projektet Trash2cash Nord.

I alt seks projekter i hårdt ramte områder i Danmark har fået bevilliget i alt 36 millioner kroner, som skal hjælpe med at stable projekter på benene, der kan skabe nye jobs og vækst.

Det er Fornyelsesfonden der sponsorerer de 36 millioner kroner, og 12 af dem er gået til Nordsøen Forskerpark, hvor de har projektet Trash2Cash.

Trash2cash Nord vil arbejde på at udnytte de rester af fisk, som i dag sendes til fiskemel- og fiskeolie, minkfoder eller biogas. I stedet vil de på Nordsøen Forskerpark lave højkvalitetsolie og gøre pelagiske fisk, som hornfisk, makrel, multe, sild, stenbidder klar til salg til detailhandlen.

Projektet forventes at skabe 25 nye arbejdspladser og 10 nye virksomheder i det nordjyske.

- Hvis dansk økonomi igen skal blomstre, skal alle dele af Danmark være med til at skabe vækst og beskæftigelse. Fornyelsesfonden støtter denne gang solide vækstprojekter i seks områder, der er ramt af den økonomiske krise. Derudover hjælper fonden fire innovative virksomheder med at udnytte deres potentiale - til gavn for miljøet og folkesundheden, udtaler økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland