120 antenner giver gratis WiFi til Tall Ships Races

Telenor og Ericsson sørger i samarbejde for at stille hurtigt og gratis internet til rådighed for op mod en million mennesker under Tall Ships Races.

Når The Tall Ships Races fra fredag indtager Aalborg, forventes op mod en million mennesker at ligge vejen forbi og med et øges det mobile datatryk markant.

For at give hurtige og stabile forbindelser til de mange skibes mandskab samt de mange besøgende har teleselskabet Telenor slået sig sammen med Ericsson om at opbygge et gratis trådløst netværk med 120 såkaldte access points på havneområdet.

- Vi stræber altid efter at give alle kunder en god oplevelse. Ved de store festivaler placerer vi midlertidige mobilmaster for at øge kapaciteten, men dette er ikke altid nok. Vi tror på, at løsningen ved store festivaler i fremtiden bliver en kombination af mobilnetværk, avanceret wifi og small cells, og vi glæder os til at teste dette i den helt store skala sammen med Ericsson og Aalborg Kommune, siger Peter Nødbak, der er direktør for Telenor Network Services.

Samarbejdet med Ericsson indbefatter også såkaldt Live Event Analytics, der analyserer datatrafikken i realtid for at for at indsamle vigtig viden om brugen af sociale medier, brugerpræferencer under arrangementet samt brugernes geografiske placering i anonymiseret form. Alt sammen for at optimere brugeroplevelsen under The Tall Ships Races.


Seneste nyt

fra Nordjylland