1.253 bilister blitzet ved tunnelen

Politiets ATK-vogn har igen været på overarbejde ved tunnelen i Aalborg. Og den kommer snart igen, lover politiet. Foto: Per Frank Paulsen

Politiet er rystet over, at hver sjette bilist kører for stærkt.

Onsdag blev en dyr dag for 1.253 bilister, der kørte gennem tunnelen under Limfjorden og fik taget et sort/hvid-billede af politiet Automatiske Trafik Kontrol. 

I den periode, fotovognen havde fartmåleren stillet ind på de tilladte 90 kilometer i timen, passerede omkring 7.000 biler. Det betyder, at hver sjette bilist kørte for stærkt. 

- Jeg ved snart ikke, hvad der sker for folk. Det er sørgeligt, fortæller Kim Haubro, der er politiassistent ved Nordjyllands Politi og daglig leder af den Automatiske Trafik Kontrol i Nordjylland. 

105 bilister står til et klip i kørekortet, to bilister mister kørekortet, og en bilist blev fotograferet, mens vedkommende kørte ikke mindre end 153 kilometer i timen på stedet, hvor skiltene viser, at der maksimalt må køres 90. 

- Det er et farligt sted med flere frakørsler og sammenfletninger, så derfor er det bedst, at alle følges ad, forklarer han. 

Der er bøder på vej for fire millioner kroner til fartglade nordjyder. Foto: Per Frank Paulsen

Stedet er i forvejen kendt som et sted, hvor mange kører for stærkt. Tilbage i 2016 fotograferede ATK-kameraet hele 2.800 bilister på bare fire timer, som overtrådte hastighedsbegræsningerne. 

Og bilisterne kan godt begynde at sætte håret og vaske bilerne, før der kommer snart et nyt foto-shoot på stedet. 

- Det var ikke længe, før vi kommer igen. Det kan jeg godt love, for det er vi simpelthen nødt til at få mere styr på det her, lyder det fra ATK-chefen. 

Læs også 2800 biler blitzet i Nørresundby

Flere nyheder fra TV2 Nord