Se de vilde billeder: 13 badehuse står ikke til at redde

Badehusene på Blokhus strand er ramt af efterårets første storm - vognmand har givet op i forsøget på at redde dem alle.

Stormen hærger søndag eftermiddag flere steder i Nordjylland - og på stranden i Blokhus får efterårets første storm alvorlige materielle konsekvenser for 13 ejere af de ikoniske badehuse på stranden.

De 13 badehuse står nemlig ikke til at redde - og øjenvidner på stranden fortæller, at husene søndag eftermiddag bliver slået til pindebrænde.

Video: Jens Witting
Video: Jens Witting

Husejerne havde ellers taget deres forholdsregler efter sidste års voldsomme storm, Knud, der også fik flere huse til at bukke under. I år havde badehusejerne nemlig allerede denne weekend bestilt en vognmand til at komme og flytte husene - hele 14 dage tidligere end normalt.

Video: Peter Wendelboe, kanalblokhus.dk

Men husejerne var forberedte på, at blæsten denne weekend kunne gå hen og blive voldsom.

Alligevel lykkedes det ikke - vognmanden har kort efter middag måtte opgive at redde de sidste 13 huse, efter han havde været i gang siden lørdag.

 

Video: Jens Witting

 

Hus nummer 24 blev det sidste, der blev reddet i år. Vognmanden meddeler, at det nu er for sent. Det er ikke længere muligt for lastbiler at køre ud til husene, fordi vandet kom ind og underminerede vognen. 

- Søndag klokken 14.30 blev hus nummer 24 reddet. Det tilhører en søskendeflok på syv - der har haft strandhus på Blokhus Strand i 51 år uden problemer, indtil sidste år, da orkanen "Knud" fuldstændig knuste familiens gamle strandhus. Huset, der bliver reddet som det sidste, er helt nyt, og familien bestilte allerede i går en vognmand. Familien var klar over, at det var nu den skulle handle, hvis ikke ulykken fra sidste år skulle gentage sig, det fortæller Peter Wendelboe fra kanalblokhus.dk.

Foto: Peter Wendelboe, kanalblokhus.dk
Foto: Peter Wendelboe, kanalblokhus.dk
Foto: Peter Wendelboe, kanalblokhus.dk
Foto: Peter Wendelboe, kanalblokhus.dk

Der er i alt 47 af de hvide badehuse på Blokhus strand, og ejerne har tilladelse til at have dem på stranden fra 1. maj til 30. september. 

Står tørre mandag

Mandag morgen står badehusene i Blokhus ikke længere i vand, men vinden er stadig i hård på stranden, og vandet skummer stadig vildt på havet.

 
 
Foto: Brian Daugaard

Seneste nyt

fra Nordjylland