To 14-årige drenge erkender brand i Brønderslev

To drenges leg med deodoranter og ild endte med, at et 100 kvadratmeter skur ved Produktionsskolen i Brønderslev brændte ned.

To drenge på 14 år har erkendt, at det var dem, der var årsag til, at et skur ved Produktionsskolen i Søndergade i Brønderslev onsdag aften brændte så godt som ned.

De to havde nemlig været i området omkring skuret, hvor de efter eget udsagn havde eksperimenteret med ild og deodoranter. Eksperimentet gik ud på at få det til at give et højt brag. Og drengene hensigt var ifølge politiets oplysninger ikke at sætte ild på skuret. 

- Det er drengenes forældre, der kontakter os og fortæller, at de har to brødbetyngede drenge, fortæller Claus Bjerre Nielsen fra Nordjyllands Politi.

Det er nu en juridisk vurdering, hvorvidt drengene kan stilles til ansvar for branden i forhold til en eventuel forsikringssag. De to drenge kan ikke strafferetligt blive stillet til ansvar for hændelsen, da de begge er under den kriminelle lavalder. 

Det var en beboer i området omkring Søndergade, der onsdag ved 22-tiden slog alarm, da bygningen pludselig stod i flammer.


Seneste nyt

fra Nordjylland