14-årige udskænkede alkohol i sommerlandet

Tre arbejdspladser i Nordjylland kan blive politianmeldt efter Jobpatruljen fandt frem til, at de lod 14-årige udskænke alkohol.

Lovgivningen på området er ret klar.

Hvis man er under 15 år, må man ikke arbejde i lokaler, hvor der serveres alkohol.

Alligevel fandt Jobpatruljen, på deres tur rundt i Nordjylland, tre 14-årige, som stod for udskænkningen af alkohol til gæster på deres arbejdsplads.

- Det er en klar overtrædelse af restaurationslovens bestemmelser, og de tre sager er videregivet til fagforeningen 3F, siger den nordjyske Jobpatruljekoordinator, Anne Sofie Juul Vejrum.

Når Jobpatruljen oplever, at love regler bliver overtrådt på de arbejdspladser, de besøger, sender de sagerne videre til opfølgning i den relevante fagforening.

- I de tilfælde, hvor arbejdspladsen decideret bryder loven, melder fagforeningen de pågældende arbejdspladser til politiet, så det forventer jeg også vil ske her, siger Anne Sofie Juul Vejrum.

527 virksomhedsbesøg på to dage

Udover de tre 14-årige, der udskænkede alkohol, mødte Jobpatruljen 18 unge, der fortalte, at de står alene på arbejdet, selvom der ifølge loven altid skal være en voksen, der er over 18 år og har indsigt i arbejdet, tilstede.

39 unge fortalte, at der på deres arbejdsplads foreligger et krav om, at ungarbejderen selv skal finde en afløser ved sygdom, selvom det er lovbestemt, at det altid er chefens ansvar at finde en afløser.

- Det er desværre karakteristisk, at mange af de unge mangler kendskab til deres rettigheder på arbejdsmarkedet. Og deres arbejdsforhold er ikke noget, de taler om, hverken indbyrdes eller med deres forældre, siger Anne Sofie Juul Vejrum.

Jobpatruljen kan i år markere sit 40-års jubilæum. I år deltager 32 unge frivillige i den nordjyske udgave af Jobpatruljen, som i løbet af uge 28 og 29 kommer rundt i hele Nordjylland.


Seneste nyt

fra Nordjylland