14-årig Farsø-dreng anholdt for røveri

En 14-årig dreng fra Farsø er blevet anholdt for røveri mod en brugs i Frederiks udenfor Viborg.

Drengen blev anholdt sammen med to drenge på henholdsvis 15 og 17 år. De er alle tre sigtet for at røve kassebeholdning i Brugsen i Frederiks.

Kort før klokken 20.30 trængte to maskerede mænd ind i supermarkedet. De truede med en sort pistol personalet til at udlevere kassebeholdningen.

Det lykkedes mændene at tilegne sig 7000 kroner, inden de sammen med en tredjemand stak af i en rød Peugeot 306, der holdt og ventede uden for.

Takket være et vidne, der kunne oplyse politiet om brudstykker af bilens registreringsnummer, og billeder fra et overvågningskamera, kom efterforskerne fra lokalpolitiet hurtigt på sporet af, hvem gerningsmændene kunne være.

De tre drenge blev onsdag aften afholdt i den ene ende af Viborg by, mens flugtbilen blev fundet i den anden ende af byen. Hos drengene blev der fundet penge og beklædning, der svarer til overvågningsbillederne, og en pistol svarende til den, der blev brugt ved røveriet, blev fundet på bunden af bilen.

- Fundet af beklædning og udbytte tyder sammen med afhøringer af drengene på, at det er de rigtige, vi har fat i, siger vicepolitikommissær Henrik Grove, lokalpolitiet i Viborg.

Drengene - en 14-årig dreng fra Farsø, en 15-årig fra Viborg og en 17-årig fra Frederiks - fremstilles torsdag eftermiddag i grundlovsforhør i Retten i Viborg.

Her vil politiet kræve dem varetægtsfængslet, med mindre der bliver tale om en ren tilståelsessag, så drengene løslades. Den 14-årige vil i givet fald blive overdraget til de lokale myndigheder.


Seneste nyt

fra Nordjylland