14-årig udskænkede alkohol og arbejdede sort

Arkivfoto Foto: Per Frank Paulsen

Jobpatruljen er på nordjysk rundtur, hvor der er fokus på ungarbejdere i sommerlandet.

Den første dag på jobpatruljens rundtur i det nordjyske bød på den hidtil værste forseelse, patruljen har set i det nordjyske i år.

En 14-årig pige stod alene i en grillbar i Frederikshavn. Her passede hun frituregrillen, og hun udskænkede alkohol. Men ikke nok med det. Hun arbejdede uden kontrakt, og lønnen blev udbetalt udenom skattevæsenet.

- Vi oplever, at der er længere mellem de slemme tilfælde, end der plejer at være. Men til gengæld er de slemme tilfælde ekstra slemme. Denne var den værste indtil nu, siger Mads Guldhammer, som er koordinator for HK's jobpatrulje i Nordjylland.

Patruljen begyndte rundturen den 7. juli og fortsætter til på fredag.

Grillbaren i Frederikshavn blev politianmeldt, efter jobpatruljens besøg, og desuden blev Arbejdstilsynet, Skat og 3F orienteret.

Patruljen har oplevet en stigende tendens til, at unge under 18 arbejder i lokaler, hvor der serveres alkohol. I går fandt det tre tilfælde i Thisted og siden nogle tilfælde på Mors.

Især i detailhandelen har jobpatruljen oplevet at blive afvist ved døren gentagne gange.

- Købmanden står oftest i døren og venter på os, og så siger han, de har for travlt. Jeg synes, det er uheldigt og en træls tendens. Vi kommer for at give råd og vejledning, og det bør både være i arbejdsgivernes og de ansattes interesse, at der er ordentlige arbejdsforhold. jeg kan ikke forstå, at de ikke tager imod den hjælp, vi kommer med, siger Mads Guldhammer.

Jobpatruljen varetages af 3F, HK og med støtte fra LO.

Flere nyheder fra TV2 Nord