14 medarbejdere skal afskediges på Regionshospital Nordjylland

Spareplanen for Regionshospital Nordjylland er nu endeligt på plads. Når alt er gjort op betyder det, at 14 medarbejdere er blevet indstillet til afskedigelse.

En spareplan for Regionshospital Nordjylland betyder, at hospitalet skal nedlægge 105 stillinger. Hovedparten af stillingerne, der skulle nedlægges var fundet tilbage i november 2018, men den gang var der stadig usikkerhed om 28 stillinger.

Regionshospitalet håbede dengang, at man kunne nøjes med at askedige ti medarbejdere, men frygtede, at det i værste fald kunne være 20 medarbejdere, der skulle afskediges.

Nu er regnestykket gjort op, og det eksakte antal medarbejdere, der skal afskediges, er nu fundet.

- Vi har sørget for at genplacere så mange som muligt, når det arbejde var færdigt, så er det endt med, at der er 14 medarbejdere, der er indstillet til afsked, fortæller hospitalsdirektør Henrik Larsen.

quote - Den største part er sygeplejesker, men der også sekretærer og terapeuter i blandt.

Henrik Larsen, Hospitalsdirektør

De 14 medarbejdere kommer fra fem til seks forskellige faggrupper, som ikke kunne omplaceres i andre stillinger på regionshospitalet eller i en ad regionens øvrige institutioner.

- Der er ikke nogen læger i blandt de 14, som er blevet indstillet til afsked. Den største part er sygeplejesker, men der er også sekretærer og terapeuter i blandt, siger hospitalsdirektøren.

Spareplanen har dog ikke kunne undgå at ramme lægerne. Ti lægestillinger er blevet nedlagt, men det har kunnet lade sig gøre uden at afskedige nogen lægefaglige medarbejdere.

- Vi har indefrosset ti lægestillinger, som ikke bliver genbesat, men det er alle grundet naturlig afgang som pension eller endt uddannelsesforløb, siger Henrik Larsen.

Ud over de 14 medarbejdere, der er blevet indstillet til afskedigelse, har fem medarbejdere indgået en frivillig aftale om stoppe.


Seneste nyt

fra Nordjylland