15. december: Når følelserne er med i politik

Dansk Folkepartis Ib Poulsen er politikeren bag låge nummer 15 i TV2 Nords politiske julekalender. Han fortæller, hvordan følelserne ofte er med i politik.

Når folketingspolitikerne fremfører deres argumenter i ophedede debatter eller må svare på kritik i medierne, kan de virke både hårde og hårdhudede. Men der gemmer sig altså helt almindelige bløde mennesker bag facaden.

En af dem er det nordjyske folketingsmedlem for Dansk Folkeparti, Ib Poulsen, som fortæller, at både de gode og de dårlige følelser er en del af det at være politiker.

- Jeg har været gennem følelsesregistret i min tid som politiker. Jeg har for eksempel lige lavet en fiskeripakke, hvor jeg har været meget udskældt, og man har personligt gået efter mig. Det har jo selvfølgelig haft nogle personlige konsekvenser for mig, siger Ib Poulsen.

Der er heldigvis også følelser i den anden ende af registret. Ib Poulsen husker blandt andet den dag, hvor han blev valgt ind i folketinget. Det var i 2007, og her svingede følelserne noget, mens stemmerne blev talt op.

- Først fik at vide, at jeg var valgt. Så fik jeg at vide, at det var jeg ikke alligevel, og så tredje gang kom man hen og sagde til mig, at nu mente man altså, at jeg var valgt. Det troede jeg så ikke rigtigt på, men da det endelig blev konfirmeret, at jeg var valgt, var der en lille tåre i øjenkrogen på mig, og jeg var lidt bevæget og berørt over situationen, fortæller Ib Poulsen.

Hans eget bud på, hvorfor følelserne vældede op i ham den dag, er ganske ligetil. Det er sidde i Folketinget er nemlig ikke et hvilket som helst job.

- Det at være folketingsmedlem, der er ikke noget over og ikke noget ved siden af Folketinget, så det er jo et lidt specielt erhverv. Du skal varetage landets og borgernes interesser, og det er noget specielt.

Det er ikke altid en dans på roser, men som folkevalgt, må man tage det sure med det søde, mener Ib Poulsen.

- Ind imellem er det rigtig hårdt, og nogle gange er man mere træt af politik end andre gange. Jeg har da også været træt af det i det forgangne år, men jeg er her stadig. Ukrudt forgår jo ikke så let.


Seneste nyt

fra Nordjylland