Aalborgstævnet 2019: 15 efterskoler giver den gas i Gigantium

Gigantium i Aalborg dannede endnu engang rammen flere efterskolers gymnastikopvisninger, da de åbnede dørene til Aalborgstævnet 2019.

Musikken pumper, hallen koger og på halgulvet i Gigantium, er en af 15 nord- og midtjyske efterskoler igang med at opfører årets gymnastikopvisning. 

Sådan så tirsdag før påskentraditionen tro ud, da Aalborgstævnet endnu engang løb af stablen i Aalborg. Et stævne, der på grund af sin størrelse, er et af årets højdepunkter for de mange gymnaster og ledere, der indtager halvgulvet i den enorme hal.

quote Det har været nervepirrende. Vi har aldrig optrådt for så mange før, så det har været mega fedt.

Frida Lützow Kirk, Aabybro Efterskole

- Det gik fantastisk. Det gik bedre, end vi havde regnet med. Man havde selvfølgelig sommerfugle i maven, fordi man aldrig har prøvet at være på et gulv med så mange før. Men så kommer man ind, man kender serierne, man kender tingene, og så slapper man helt af, smiler til tilskuerne og nyder det hele, fortæller Kristoffer Tobias Henriksen, der går i 9. klasse på springlinjen på Aabybro Efterskole. 

Det er dog ikke alle gymnaster på gulvet, der normalt betragter sig selv som ægte gymnaster. Alligevel er en opvisning i Gigantium en stor oplevelse. 

- Det er den her fællesskabsfølelse, man får, når man laver de opvisninger her. Jeg er ikke gymnast på nogen måde, men det er fuldstændig ligegyldigt - men det er virkelig fedt. Jeg har virkelig nydt det, fortæller Maja Louise Rye, der går i 10.klasse på håndboldlinjen på Aabybro Efterskole. 

 

Nerverne udenpå tøjet

Og når man er vant til at lave opvisninger rundt omkring i mindre haller i det nord- og midtjylland, så er Gigantium en ganske skræmmende ramme. 

- Det har været nervepirrende. Vi har aldrig optrådt for så mange før, så det har været mega fedt, fortæller Frida Lützow Kirk, der også går på Aabybro Efterskole på danselinjen. 

Og på trods af nevøsiteten og nerverne, så klarede Aabybros gymnaster opgaven til UG. 

- Det er bare gået rigtig, rigtig godt. De har virkelig lavet en fantastisk opvisning. De var mega nervøse, inden vi gik på, men formåede at få nervøsiteten til at blive noget rigtig godt, så jeg er mega stolt, fortæller gymnastiklærer på Aabybro Efterskole, Mette Fonager. 


Seneste nyt

fra Nordjylland