1,5 millioner kulturkroner til Nordjylland

Kulturminister Brian Mikkelsen har netop uddelt 1,5 millioner kroner til tre kulturprojekter i Kulturregion Nordjylland. Støtten ydes som en del af kulturaftalen mellem kommunerne i kulturregionen og Kulturministeriet.

Ministeren støtter Kulturregion Nordjylland med midler til tre kulturprojekter:

o Projektet Go Global modtager 800.000 kr. "Go Global" er en planlagt festival med verdensmusik i sommeren 2008 i Nordjylland.
o Nordjysk Kunst NU modtager 200.000 kr. Med Nord-jysk Kunst NU ønsker kulturregionen at præsentere det ypperste af samtidig nordjysk kunst.
o Bangsbo Museum Digitales II modtager 500.000 kr. Projektet udnytter et tysk befæstningsanlæg fra 2. verdenskrig som ramme om formidling af besættelsestidens historie gennem rollespil.

Brian Mikkelsen er glad for at støtte kulturprojekterne i Kulturregion Nordjylland.

- Det er meget vigtigt at støtte udviklingen af kulturen i alle områder af Danmark. Derfor glæder det mig meget at kunne være med til at støtte så spændende projekter, som der er tale om her. Der er heldigvis en masse initiativ og et højt kunstnerisk ambitionsniveau overalt i Danmark. Jeg er sikker på, at de tre støttede projekter vil være til glæde for dem, der bor og arbejder i området, og for de mange turister og andre besøgende, der gæster Nordjylland, siger han.

Kulturregionen består af de elleve nordjyske kommuner, Frederikshavn, Hjørring, Thisted, Morsø, Læsø, Jammerbugt, Vesthimmerland, Rebild, Mariager Fjord, Brønderslev og Aalborg. Kommunerne er gået sammen for i fællesskab med Kulturministeriet at prioritere kulturlivet, så de nordjyske kommuner samler kræfterne og sørger for, at kulturen gennem kunstnerisk kvalitet og kulturelle oplevelser bliver en kraft og dynamo, som skaber fornyelse, vækst og nye partnerskaber.


Seneste nyt

fra Nordjylland