15.763 underskrifter til Ulla Astman

00:40

Støtteforeningen bag Farsø Sygehus afleverer underskrifter til Ulla Astman. Foto: Mette Kristensen

Her er de 15.763 underskrifter. Foto: Mette Kristensen

1 af 3

Støtteforeningen bag Farsø Sygehus har i dag afleveret 15.763 underskrifter til regionsrådsformand, Ulla Astman.

Klokken 14 har medlemmer fra støtteforeningen bag Farsø Sygehus været på Regionshuset i Aalborg for at aflevere underskrifter til regionsrådsformand Ulla Astman imod en lukning af sygehuset.

- Nu er vort håb, at Regionsrådet vil tage disse overvældende mange tilkendegivelser med i overvejelserne og sikre, at der fortsat er såvel medicinsk- som højt kvalificeret skadestuefunktion i Farsø. Vi og flere andre har tidligere fremført gode og saglige argumenter for en sådan afgørelse, siger formand Christian Bach Iversen fra støtteforeningen bag Farsø Sygehus.

Regionens formand, Ulla Astman (S), siger at det naturligvis gør indtruyk på hende at få så mange underskrifter, men at det ikke bliver det afgørende, når politikerne skal beslutte, hvordan Sygehus Himmerland skal drives i fremtiden.

- Det afgørende er at sikre, at vi kan have en høj kvalitet, og at vi kan have en sammenhæng i vores patientforløb. Derfor bliver man nogle gange nødt til at træffe nogle beslutnigner, som ikke er populære i lokalområdet, men som er nødvendige, siger Ulla Astman.

Mandag blev sygehusets fremtid diskuteret, da Region Nordjyllands forretningsudvalg holdt møde. Her drøftede politikerne blandt andet de forskellige løsningsmodeller, der går ud på at flytte forskellige funktioner og sengepladser fra Farsø til Hobro eller den anden vej.

Mend er var stor uenighed, og derfor er forretningsudvalget ikke kommet med en egentlig indstilling, men har lagt sagen videre til regionsrådet, der skal tage en beslutning, når de mødes 18. marts.

- Når jeg hører, at de er så ueninge og ikke er kommet med en indstilling, så er det for mig at se et tegn på at man ikke er helt sikker på, hvor man skal gå hen. Så vi vil fortsætte med at påvirke alt det vi kan, siger Christian Bach Iversen.

Flere nyheder fra TV2 Nord