16-årig deltager i Dana Cup anholdt og sigtet for voldtægt

En 16-årig dreng fra Rumænien er blevet anholdt og sigtet for en voldtægt begået på en 17-årig pige i Hjørring onsdag den 25. juli.

Siden onsdag har Nordjyllands Politi efterforsket en voldtægt begået natten til onsdag i Hjørring. Offeret var en 17-årig pige, der var på vej fra Vendia-hallen efter at have været til Dana Cup.

Fredag eftermiddag har Nordjyllands Politi nu anholdt en 16-årig dreng fra Rumænien og sigtet ham for voldtægten. Det fortæller lederen af politiets efterforskning, vicepolitiinspektør Frank Olsen. 

- Det er en meget alvorlig sag, som vi har efterforsket intensivt, lige siden vi modtog anmeldelsen, og derfor kunne vi dag skride til anholdelse, siger vicepolitiinspektøren.

Politiet kan bekræfte, at den anholdte opholder sig i Danmark i forbindelse med deltagelse i fodboldstævnet Dana Cup i Hjørring. Men af hensynet til politiets efterforskning, der stadig foregår, er det ikke muligt at kommentere yderligere på sagen, udover at politiet kan oplyse, at anholdelsen sker på grundlag af spor fra gerningsstedet og vidneafhøringer.

Den 16-årige dreng sigtes for voldtægt og fremstilles i et grundlovsforhør ved retten i Hjørring lørdag formiddag. Her vil politiet begære dørene lukket.

Voldtægten skete 25. juli, kort efter midnat, øst for Idræts Alle 43 i Hjørring, da forurettede, en 17-årig dansk pige, gik fra Vendia-hallen via Thomas Morilds Vej og nord ad Idræts Allé. Under gåturen bemærkede pigen en person, der fulgte efter hende.

Denne person overfaldt efterfølgende pigen og gennemførte en voldtægt.

Vicepolitiinspektør Frank Olsen opfordrer fortsat alle borgere, som måtte have set noget eller ligger inde med andre informationer i sagen, til straks at henvende sig til politiet. Man skal ringe på telefon 114.


Seneste nyt

fra Nordjylland