16-årig pige i retten for drabet på sin mor

I oktober 2014 blev den lille by Kvissel rystet af drabet på en 40-årig kvinde. Kvindes 16-årige datter er sammen med en 28-årig mand tiltalt i sagen.

Mandag begynder retssagen mod en 16-årig pige og en 28-årig mand ved Retten i Hjørring. De to er tiltalt for sammen at have dræbt den 16-årige piges 40-årige mor med flere knivstik den 8. oktober 2014 om aftenen.

Retssagen bliver offentlighedens første mulighed for at høre, hvad der skete den skæbnesvangre aften, for indtil nu har alle retsmøder i sagen været afholdt for lukkede døre.

Sagskomplekset som den 16-åriges forsvarer Axel Groth søndag satte sig ind i de sidste detaljer af, fylder 1500 sider. Hans klient har igennem hele sagen nægtet sig skyldig.

- Hun er afklaret om hvad der skal ske nu og er indstillet på at give en fuldstændig forklaring om episoden, hvad der er sket og hvad hun har observeret, siger Axel Groth.

Det ligger fast at den 40-årige kvinde blev dræbt af adskillige knivstik. Nordjyllands Politi mener, det er den nu 16-årige datter til den dræbte, der er idémanden bag drabet, men at den 28-årige mand har ligelig del i selve gerningen.

- Man ser ikke så tit, at så en så ung pige er tiltalt for drab på din mor, men der er sager hvor personer er tiltalt og dømt for drab på deres forældre, siger anklager Karina Skou, der skal føre sagen for politiet.

I flere medier har det været fremme, at de tiltalte skulle være kærester, men det er ifølge pigens forsvarer ikke tilfældet.

- Hun havde en kæreste, der var fætter til den tiltalte, men han rejste fra Danmark et par måneder før den her episode, siger Axel Groth.

Sagen begynder i Retten i Hjørring mandag klokken 9. Her vil sagen blive præsenteret for et nævningeting og afhøringen af de to tiltalte vil finde sted. Det forventes at skyldsspørgsmålet vil blive afklaret 10. september. Findes de to tiltalte skyldige, vil de modtage deres straf den 14. september.


Kvisseldrabet

def_thumb,50_percent

play Landsret sætter punktum: Dømte modtager lange fængselsstraffe

drab kvissel oktober 2014

Kvisseldrabet: Landsretten stadfæster drabsdom

default_thumb

play Anklager: Drabsdømt datter skal have strengere straf

drab kvissel oktober 2014

Forsvarer: Pige skal frifindes for Kvissel-drab

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland