16-årige Viktor går i dametøj

03:30

Viktor Weng Brøsted gør i dametøj hver tirsdag. Foto: Lone Vad Dam

1 af 2

Hver tirsdag gør Viktor Weng Brøsted oprør. Han holder nemlig "tøsetirsdag" og det foregår i dametøj.

På tirsdag er der premiere på teaterstykket "Oprør", der handler om unges oprør. Med i stykket medvirker 16-årige Victor Weng Brønsted, der har lavet sit eget lille oprør. Han kan nemlig godt lide at gå i dametøj og praktiserer det flittigt.

Viktor prøvede for første gang dametøj sidste år på efterskolen, hvor han byttede tøj med sin daværende kæreste.

- Da jeg fik det der dametøj på, så tænkte jeg bare, "jeg ser faktisk godt ud i det her". Det var fedt, så de næste par dage gik jeg rundt i hendes tøj, siger Victor Weng Brønsted.

Viktor fra Frejlev går normalt på Aalborg Katedralskole, og han går normalt i helt almindeligt tøj.

Men hver tirsdag er det ifølge Viktor Tøsetirsdag, og det er her, hvor Viktor ikke er helt så normal længere.

Siden har Viktor Tøsetirsdag, der ikke kun betyder dametøj i skolen, men også alle andre steder.

- Jeg går også rundt i dametøj andre steder end Aalborg Katedralskole. Jeg går også rundt inde på gågaden, hvis jeg skal ud og handle ind, siger han.

For Viktor er dametøjet behageligt, men det handler i høj grad også om at sende et budskab på de låste kønsroller, som Viktor mener danskerne lever i.

- Jeg gør det her for at sende et signal til omverdenen. Det er en opsang om at det er okay at fuck'e med normerne og skille sig ud, siger han.

Viktor betegner sig selv om heteroseksuel, og dametøjet er kun en opsang til det "normale". For det det handler om, at ryste folk på gaden.

Victor Weng Brønsted og historien om dametøjet er en af flere historier, der bliver fortalt i teaterstykket "Oprør" der har præmiere tirsdag på Det Hem'lige Teater.

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord