17-årig anholdt: Satte ild til seng på bosted

En anden ung mand blev anholdt for at ville befri den 17-årige fra politiets varetægt.

Nordjyllands Politi har torsdag eftermiddag anholdt en 17-årig dreng, der er sigtet for at have sat ild til sin seng på indkvarteringsstedet Ask4Us på Gl. Viborgvej i Farsø.

Nordjyllands Beredskab fik meldingen om brand klokken 14.53, men personalet på indkvarteringsstedet havde, da brandvæsnet nåede frem, stort set fået slukket ilden.

- Der var kun efterslukningen tilbage til os, fortæller Finn Madsen, der er indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab.

- Værelset har fået røgskader, og så skulle der også lige ryddes op efter den pulverslukker, der blev fyret af. Alt i alt har det altså ikke været nogen voldsom brand, og skaderne er også begrænsede, fortæller han videre.

Det var den 17-årige dreng, der er uledsaget asylansøger, der startede branden, og Nordjyllands Politi har anholdt og sigtet ham for brandstiftelse. Endnu en ung asylansøger er blevet anholdt, fordi han, da den 17-årige var blevet anholdt, forsøgte at befri ham fra politiets varetægt.

- Det går jo ikke, så ham anholdt vi også. De er på vej ind på politigården nu (17.15 red.) og så skal vi vurdere, hvad der videre skal ske, siger vagtchef ved Nordjyllands Politi Poul Badsberg.

Flere nyheder fra TV2 Nord