TV2 Nord

1700 unge udsat for charmeoffensiv i Aars

01:37

1.700 unge var torsdag samlet til folkemøde i Aars. Det var Vesthimmerlands Kommune, der i samarbejde med UngVesthimmerland, havde inviteret de mange unge.

Uddannelsesinstitutioner, foreninger og virksomheder fra Vesthimmerlands Kommune var torsdag på charmeoffensiv i centrum af Aars.

- Vi holder folkemøde for unge i Vesthimmerland, fordi vi gerne vil, at vores unge oplever den mangfoldighed vi har i Vesthimmerlands Kommune. Vi har rigtig mange spændende foreninger, virksomheder og ungdomsuddannelser som vi pryder billedet med. Og jeg synes, jeg har en oplevelse af at vores unge, ikke kender det godt nok. Og det skal vi så bruge den her dag på, fortæller Erik Krogh Pedersen, der er leder i UngVesthimmerland.

Læs også Demokratiet til debat blandt de unge i Thisted

Rundt om i Aars midtby var mere end 80 workshops stillet op fra de forskellige tilbud i Vesthimmerlands Kommune

- Jeg synes det er virkelig hyggeligt, jeg synes det er spændende at gå rundt og kigge på tingene, og finde ud af, hvad det er man kan lave her i Vesthimmerlands Kommune, fortæller Julia Lisowska, der til dagligt går i 1.G på Vesthimmerlands Gymnasium.

Charmeoffensiven er en del af en indsatsen for at holde de unge mennesker i kommunen.

- Vores mål er at vores unge de skal ud og videreuddanne sig. De skal selvfølgelig på vores ungdomsuddannelser, så skal de ud og videreuddanne sig, og så håber vi selvfølgelig, at de kommer tilbage og bliver gode borgere i Vesthimmerlands Kommune, fortæller Erik Krogh Pedersen.

Læs også Unge med asperger får specialtilbud på Nørresundby Gymnasium

Julia fra Blære er en af dem, der har tænkt sig at vende hjem til Vesthimmerland igen, når hun forhåbentlig har fået opfyldt drømmen om at blive tandlæge.

- Jeg kan godt lide at bo her i Aars, eller tæt på Aars. Jeg synes det er rigtig dejligt.  Det er en lille by, men man kan meget her.

Men for nogle af Julias jævnaldrende, er det de større byer der trækker.

- Der er flere muligheder, der sker mere og så kan jeg godt lide storby miljøet. Der er flere shoppemuligheder, cafeer. Og der er også flere lejligheder, fortæller Maja Krogh Madsen, der også går i 1.G på Vesthimmerlands Gymnasium.

De fremtidige drømmejobs har også stor indflydelse på, hvor de to gymnasielever gerne vil bo, når de bliver ældre.

- Jeg vil gerne arbejde på et hospital. Og det er der jo ikke rigtig her – så derfor vil jeg gerne til en lidt større by, fortæller Maja Krogh Madsen.

Har du et godt tip?

Aktuelle serier på Salto

Flere nyheder fra TV2 Nord