Seneste nyt:

18 år lang fleksjob-sag: Brian får foretræde for Folketingets Beskæftigelsesudvalg

Brian Kristensen fra Sindal skal onsdag fremlægge sin sag for Folketingets Beskæftigelsesudvalg. Han er stærkt utilfreds med den behandling, han har fået.

Det har været et meget langt forløb for Brian Kristensen. Han har igen og igen fået afslag på at komme i fleksjob, og det er, selvom han flere gange har fået medhold fra Ankestyrelsen. Hjørring Kommune vælger dog ikke at følge afgørelsen.

Brian Kristensen valgte dog alligevel at kæmpe videre, og i 2016 fik han et ressourceforløb og i 2019 endeligt tilkendt et fleksjob. I dag fleksjobber han fem timer ugen.

Nu skal Brian Kristensen til København, hvor han får syv minutters taletid foran Folketingets Beskæftigelsesudvalg, hvor Bjarne Laustsen (S) er formand.

- Jeg håber, at man får øjnene op for den konsekvens, det får for mennesker, når man ikke følger afgørelserne, siger han.

- Er det ikke strafbart ikke at følge loven?

Ifølge Brian Kristensen har han klaget til alle de instanser, som han kan, og alle har bedt Hjørring Kommune om at rette ind efter den gældende lov. Alligevel er der ikke blevet gjort noget.

- Mit spørgsmål er, om det ikke er strafbart ikke at følge loven, når man er kommunalt ansat, siger han.

quote Det kan ikke være meningen, at jeg som enkeltmandsperson skal til at lave retssager mod kommunen, for at de skal overholde loven

Brian Kristensen

Han håber på, at man fra udvalget side vil gå videre med spørgsmålene til ministeren, som så tager fat i kommunen og beder dem om at følge lovgivningen. Han vil gerne have, at der blive rettet op de fejl, der er blevet begået i hans sag.

- Man skal jo sige, okay hr. Kristensen og familie, vi har lavet en fejl, hvordan kan vi rette op på det, siger Brian Kristensen.

En lang proces

Brian Kristensen har foreslået politikkerne, at man nedsætter et socialpolitisk system, så der er et system, der kan gribe sager som hans egen.

- Det kan ikke være meningen, at jeg som enkeltmandsperson skal til at lave retssager mod kommunen, for at de skal overholde loven, siger han.

Men han er glad for, at han alligevel kan få lov til at fremlægge sin sag foran politikkerne på Christiansborg.

- Jeg synes, det er en fantastisk ting ved demokratiet, (at jeg kan fremlægge min sag red.), men man kommer ikke sovende til det. Det har taget mig halvanden år at komme dertil, fortæller Brian Kristensen.


211127 Kaj Kirk

Hjortavler må skyde sit livsværk på grund af nye regler

211127 Ulykke 3

play 20-årig mand i kritisk tilstand efter bilulykke - blev fundet i et træ

Lasse Ellegaard og Rikke Borup Christensen

play Spøgelsesprogram fik det til at slå gnister mellem Lasse og Rikke

musikbryggeriet afsnit 1

play De vil skabe et musikmiljø i Nordjylland: - Ellers flytter hele lortet til København

211127 Kaj Kirk

Hjortavler må skyde sit livsværk på grund af nye regler

211127 Ulykke 3

play 20-årig mand i kritisk tilstand efter bilulykke - blev fundet i et træ

Lasse Ellegaard og Rikke Borup Christensen

play Spøgelsesprogram fik det til at slå gnister mellem Lasse og Rikke

Til forsiden

Til forsiden