18-årig gymnasieelev får sine medstuderende til at samle ind

Danskerne er dødtrætte af nødhjælpsindsamlinger, men det har en 18-årig nordjysk kvinde tænkt sig at lave om på.

En isbil, en 18-årig gymnasieelev og en katastrofe i Afrika. Så har du ingredienserne til en vaske ægte succeshistorie.

Sammen med fire veninder har Johanne Balzer Jakobsen fra Fjerritslev besluttet sig for at hjælpe Røde Kors med at skaffe indsamlere til landsindsamlingen den 1. oktober – og der gik ikke længe, før stort set alle indsamlingsruter i Fjerritslev var besat.

- Jeg kan rigtig godt lide at have gang i nogle projekter, og så er det her bare et virkelig godt projekt at støtte op om. Jeg vil meget gerne hjælpe, siger Johanne Balzer Jakobsen, som går i 3.g på Fjerritslev Gymnasium.

Fjerritslev Gymnasium er et af de gymnasier i Nordjylland, som har været allerbedst til at skaffe indsamlere. Derfor kvitterede Røde Kors med en isbil, der uddelte gratis is til alle elever fredag formiddag.

- Det kan virkelig være en stor udfordring at finde indsamlere, så det arbejde, Johanne og de andre piger har gjort, er bare virkelig flot, siger Per Gregersen, der er indsamlingsleder hos Røde Kors i Fjerritslev.

Johanne Balzer Jakobsen er til dagligt besøgsven hos Røde Kors - den store interesse for frivilligt arbejde gør hende til noget særligt i en tid, hvor det at samle ind er ved at gå af mode.

- Jeg tænker, at det, vi ser, er en helt ny generation med unge mennesker, som gerne vil gøre en forskel, siger Per Gregersen.  

Der er stadig en uge tilbage før landsindsamlingen, og den er Johanne Balzer Jakobsen ikke i tvivl om, hvad skal bruges til.

- Vi skal helt sikkert kæmpe til det allersidste. Der er stadig pladser, så vi håber på få endnu flere med, siger hun.


Seneste nyt

fra Nordjylland