18-årig løsladt efter trusler mod Aalborg Katedralskole

Den elev, som siden 13. februar har været fængslet for trusler mod skole og rektor, er løsladt efter varetægtsfængsling. Sigtelse opretholdes.

Den unge mand, som siden 13. februar har været fængslet og sigtet for trusler mod Aalborg Katedralskole og specifikt mod skolens rektor, blev torsdag løsladt. 

- Manden er fortsat sigtet i sagen, og efterforskningen fortsætter, siger vicepolitidirektør hos Nordjyllands Politi Frank Olsen til TV2 Nord. 

Den 6. februar 2019 modtog Nordjylland Politi en alvorlig anmeldelse fra Aalborg Katedralskole. Anmeldelsen gik på, at skolen havde modtaget trusler rettet mod både Aalborg Katedralskole og en navngiven ansat på skolen.

Det førte til, at Nordjyllands Politi den 13. februar kunne foretage anholdelse af en 18-årig mand, der er elev på gymnasiet. Han er sigtet for at have skrevet en række trusler via et elektronisk skoleblad.

- Truslerne var anonyme, og den slags ser politiet med stor alvor på – så vi indledte øjeblikkeligt en efterforskning af sagen, sagde Frank Olsen den 18. februar. 

Rektor: Han kommer ikke tilbage

På skolen tager man løsladelsen med sindsro. 

- Det har vi det OK med. Det er ikke noget, der fylder meget i vores hverdag, siger rektor Christian Warming.  

- Som rektor skal man jo tale med eleverne, og han er blevet irriteret på mig over et eller andet - og det er så gået over gevind, siger han om truslerne fra eleven, der ikke har fået ham til at frygte for fremtiden. 

- Det fylder ikke så meget i det daglige, og det har heller ikke fyldt meget, mens efterforskningen har stået på. Jeg har mødt stor forståelse fra eleverne undervejs. 

De alvorlige trusler får konsekvenser for eleven, uanset udfaldet af en eventuel kommende retssag. 

- Han kommer ikke tilbage. Vi er i proces med at bortvise ham fra skolen, fortæller rektoren. 

Den 18-årige mand sagde ved grundlovsforhøret i februar, at truslerne bare var fremsat for sjov. Men den forklaring var ikke nok til at undgå en varetægtsfængsling. Nordjyllands Politi opretholder sigtelsen i sagen. 

Den 18-åriges forsvarer i sagen, Rasmus Amandusson, siger på vegne af sin klient, at man er glad for løsladelsen, derudover har man ikke yderligere kommentarer. 

Opdateret 16.17 med kommentar fra den 18-åriges advokat. 

Indslaget fra 18. februar, hvor den 18-årige elev fra Aalborg Katedralskole blev varetægtsfængslet, efter han anonymt tilsendte trusler mod både skole og rektor. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland