1,8 millioner samlet ind: Mais jægertrold bekæmper kræft

På et år er det lykkedes for holdet bag Lykketrold Fundraiser at samle 1,8 millioner kroner ind til Kræftens Bekæmpelse gennem salg af lykketrolde. En af troldene er designet af Mai Hegaard og hendes nu afdøde mand.

Mai Hegaard står ved siden af den lykketrold, som har fået navnet Jægertrolden. Til daglig står den en meter høje figur hos Erling Christensens Bolighus i Sindal. De vandt nemlig trolden i en auktion sidste år. Men for Mai Hegaard har figuren stadig stor betydning. 

- Den betyder rigtig meget. Det er jo et projekt, som er blevet fuldført, og den gør en forskel, Det har været vores mission hele tiden, at den skulle gøre en forskel. Så for mig er det virkelig en lykketrold, fortæller hun.

Stort at være med

Jægertrolden er en af i alt 38 specialdesignede Gjøl-trolde, som er en del af projektet Lykketrold Fundraiser. Et projekt, hvis formål er, at donere penge til Kræftens Bekæmpelse. Projektet blev søsat sidste år som en hyldest til Gjøl-troldens nordjyske opfinder, Thomas Dam, som selv døde af kræft i 1989. 

De fleste af troldene er designet af kunstnere og kendisser, men Jægertrolden er designet af Mai Hegaard og hendes afdøde mand Glenn Hegaard. Det var Glenn, der i begyndelsen arbejdede på trolden, men da han døde, inden den var færdig, tog han enke over. 

- Det var stort for mig at få lov at være med til at gøre det færdigt, fordi det for Glenn betød rigtig meget. Jeg havde lovet ham, at hvis han ikke nåede at gøre det færdigt, så skulle jeg gøre det. For jeg havde været med på sidelinjen hele vejen, og jeg vidste, hvordan den skulle være. Og jeg ville gerne føre vores fælles mission om at hjælpe andre videre, fortæller Mai Hegaard.

1,8 millioner samlet ind

Jægertrolden blev sidste år bortauktioneret sammen med 17 andre store trolde, da Lykketrold Fundraiser blev skudt i gang. Auktionen indbragte knap 800.000 kroner, og siden da er mindre udgaver af troldene blevet solgt i butikker i hele landet. Her et år efter startskuddet har projektet indbragt 1,8 millioner kroner. 

- Det har kæmpe betydning for mig. Nu har jo selv stået i situationen med en kræftsyg mand, og nu står som pårørende efterfølgede efterlandt. Så hvis jeg kan hjælpe nogle andre til ikke at stå det samme sted, så har det meget stor betydning for mig, siger Mai Hegaard.

Og hun er ikke i tvivl om, hvordan hendes mand ville have haft det, hvis han vidste, hvor mange penge han indtil videre har været med til at samle ind til kampen mod kræft. 

- Han ville være meget stolt. Det er jeg helt sikker på. 


Seneste nyt

fra Nordjylland