Et unikt univers: 1800 elever mødes til festival i Aalborg

Den såkaldte Lilleskolefestival, hvor Lilleskoler fra hele landet mødes, løber i disse dage af stablen i Aalborg.

1.800 elever fra landets Lilleskoler mødes i disse dage på Aalborg Friskole til den såkaldte Lilleskolefestival.

- Jeg synes, at det er fedt, at alle lilleskolerne kommer til en festival. Der er god stemning. Der er normalt ikke mere end en Lilleskole i en by, så det er rart at møde nogle af de andre Lilleskoler, lyder det fra Lucas Bach Nielsen, der går i 8. klasse på Norddjurs Friskole og altså er en af deltagerne ved festivalen.

Det er eleverne i 7. til 9. klasse, der skal optræde for hinanden til den årlige festival, der går på skift mellem landets 60 grundskoler. Her skal de både spille musik, lave teater, poetry slam, cirkusgøgl og street basket. Og så kunne de i dag også lære at male graffiti med aalborgensiske Jonny Hefty.

- Det er super hyggeligt at se en masse unge kreative mennesker, der har lagt mobiltelefonen fra sig og spiller musik og laver kunst sammen med hinanden - ligesom man var, dengang jeg var dreng, hvor man ikke sad med snotten nede i en iPad eller mobiltelefon, men hvor man lavede ting sammen. Det er en stor fornøjelse at være med til, lyder det fra den aalborgensiske rapper.

Festivalen har været afholdt siden 1980, og arrangementet går på rundtur mellem de forskellige skoler. Det er kun fjerde gang, at Aalborg Friskole er arrangør af festivalen.

- Hvis man er med første gang, er det overvældende. Det at møde nogle fra en lignende skole, det gør at der er andet at spejle sig i.

- De får virkelig en på opleveren og en fornemmelse for at der er mange forskellige måder at være på, når et ungt menneske på. Det er en alder, hvor man skal finde sin egen identitet og de her tre dage er sådan en energibooster i den retning, siger Nicolai Lange, skoleleder på Aalborg Friskole.

Det er forældre til eleverne og tidligere elever, der hjælper til og står for alt det praktiske omkring festivalen.


Seneste nyt

fra Nordjylland