19-årig fortsat i livsfare

 19-årig fortsat i livsfare

En 19-årig mand lfra Hanstholm lå lørdag aften fortsat i respitator, efter han fredag blev skudt tre gange af politiet. Skuddene faldt, da manden gennembankede sin far.

Det har endnu ikke været muligt at afhøre den 19-årige mand, som natten til lørdag blev skudt tre gange af politiet i Hanstholm Centret. De tre skud - to i benet og et i skulderen - var tæt på at koste den 19-årig livet. Manden lå lørdag aften fortsat i respitaror, oplyser oplyste Statsadvokaten for Midt-,
Vest- og Sydøstjylland, som er ved at undersøge omstændigheder ved skudepisoden.

Selv om mandens situation lørdag aften blev beskrevet som stabil, så er det endnu for tidligt at erklære han udn for livsfare.
"Der kan endnu ikke siges noget om den endelige prognose, idet der kan opstå komplikationer, der gør, at situationen på et senere tidspunkt kan udvikle sig livstruende", hed det i en meddelelse fra statsadvokaten lørdag aften.

Den 19-årige blev fredag ved 20.00-tiden skudt af politiet i Hanstholm Centret, da han gik amok og overfaldt sin 57-årige far.
Da ambulancefolk og politiet kom den 57-årige mand til undsætning, fortsatte sønnen sit raserianfald mod den hårdt kvæstede far. Sønnen kastede sig igen over ham, da ambulancefolkene havde fået lagt ham på båren.
- Politifolkene forsøgte uden held at tale ham til ro, og den
ene trak til sidst sin pistol og affyrede tre skud mod ham, fortæller den vagthavende hos politiet i Thisted.

Den 19-årige blev ramt af to skud i benet og et i skulderen, hvorefter både den ilde tilredte far og sønnen blev bragt til Thisted Sygehus. Herfra blev sønnen senere overført til Regionshospitalet i Aalborg.

Ifølge den vagthavende hos politiet i Thisted var sønnen tydeligt påvirket af spiritus. En blodprøve skal vise, om han også var påvirket af stoffer.
- Normalt, når folk er ophidsede og påvirket af spiritus, kan man som regel tale dem ned. Det er tit meget sværere, hvis de også er påvirket af stoffer, siger den vagthavende.

Når politifolk skyder, er det altid statsadvokaten, der skal undersøge og efterforske sagen, og Statsadvokaten for Midt-, Vest- og Sydøstjylland ankom samme aften til Hanstholm for at gå
i gang med undersøgelser og afhøringer af de tilstedeværende polititjenestemænd og andre vidner. Lørdag aften var undersøgelserne endnu ikke afsluttet og hændelsesforløbet var derfor endnu ikke fastlagt.

Fredagens skudepisode var den tredje i år, hvor politiet skød mod personer. Sidste år affyrede politiet 74 skud. Det var dobbelt så mange som året før, og det højeste tal i seks år. Syv personer blev ramt og heraf døde de fire.

Siden 2001 er 11 mennesker blevet af politiets kugler, og i den seneste uge er Dansk politi blevet kritiseret for at være for hurtigt på aftrækkeren.
/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland