For 19-årige Laura er minigolf ikke bare for sjov

Laura Fogh Henriksen er blandt de bedste i verden i sin årgang. Til august gælder til EM i Tjekkiet.

Kan man spille minigolf på konkurrenceplan? Ja, måske en lille familieturnering i Blokhus eller Fårup Sommerland engang imellem, men så heller ikke mere seriøst end det.

Sådan tænker de fleste af os nok, men minigolf er rent faktisk en sport fyldt med eliteudøvere, som dedikerer alt deres tid til spillet.

En af dem er 19-årige Laura Fogh Henriksen fra Aalborg. Hun ligger nummer otte på juniorverdensranglisten og skal i starten af august til junior-EM i Tjekkiet.

- Der er mange, der ikke tror, man kan spille minigolf. Når jeg begynder at fortælle om, at man kan vinde titler og det hele, så synes de faktisk, det er meget sjovt. Det er ikke et tabu, men man bliver tit mødt af folk, der ikke tror, man kan spille det på konkurrenceplan, siger Laura til TV2/Nord.

- Man kan se en udvikling, og hvis man bliver bidt af det, så bliver man bare bidt af det. Det hænger bare ved, fortsætter hun.

For de fleste er minigolf nok bare en bane med et hul, man skal forsøge at ramme - men der er mange nuancer i sporten ifølge Laura.

- Temperaturen spiller rigtigt meget ind. Hvis det er varmt, ændrer banernes træk sig. Det er også sådan, man vælger bolde. Hvis det er varmt, vælger man typisk en langsommere bold, og hvis det er koldt, vælger man en lidt hurtigere bold, forklarer Laura.

Laura Fogh Henriksen bruger i gennemsnit 22 til 23 slag på en runde med 18 huller. Der er derfor ikke råd til mange svipsere, når nordjyden går rundt på minigolfbanerne..

Hun satser benhårdt på at få et godt resultat til junior-EM og i fremtiden at blive en stjerne inden for minigolf-verdenen.

- Fremadrettet håber jeg på at være en fast del af seniorlandsholdet, der tager til EM og VM, forklarer hun.


Seneste nyt

fra Nordjylland