19 politikere skal repræsentere Nordjylland i Folketinget: Her er TV2 Nords bud på hvem der er valgt

I dag skal de personlige stemmer tælles op, men de foreløbige tal giver et praj om, hvem der skal repræsentere Nordjylland på tinge. Se TV2 Nords bud på, hvem der er valgt.

Først i eftermiddag har vi alle de personlige stemmetal og kan endegyldigt sætte navne på medlemmerne af det nye, nordjyske hold på Christiansborg. Men i løbet af aftenen og de første nattetimer indløb de første resultater og på den baggrund tyder det på at følgende politikere bliver valgt i Nordjylland:

For Socialdemokratiet er Mette Frederiksen valgt sammen med de seks nuværende medlemmmer af Folketinget: Flemming Møller Mortensen, Ane Halsboe-Jørgensen, Orla Hav, Simon Kollerup, Bjarne Laustsen og Rasmus Prehn

For de konservative er Per Larsen formentlig valgt mens Dansk Folkeparti blev reduceret fra fire til to mandater som ser ud til at ende hos Bent Bøgsted og Lise Bech med Morten Marinus som et outsider.

Enhedslisten går tilbage til Nordjylland men beholder deres mandat som formentlig kommer til at høre hjemme hos Peder Hvelplund.

De radikale og SF får et nordjysk mandat hver og det går efter de foreløbige opgørelser til Marianne Jelved og Lisbeth Bech Poulsen.

Alternativet fik et skidt valg i Nordjylland men får alligevel et mandat der ventes at gå til Susanne Zimmer.

Tilbage står Venstre, som går markant frem i Nordjylland og vinder et ekstra mandat i forhold til valget i 2015. De valgte er sandsynligvis Torsten Schack Pedersen, Karsten Lauritzen og Preben Bang Henriksen. I stedet for Søren Gade forudser vi at juristen Marie Bjerre er valgt. 

Det femte mandat ser ud til at blive et opgør mellem Maja Torp, Anne Honoré Østergaard og Henrik Jørgensen, som i øvrigt alle tre er byrådsmedlemmer. De to førstnævnte i Aalborg og Henrik Jørgensen i Hjørring.

De forlader Folketinget

Ud af Folketinget går Liberal Alliances politiske ordfører Christina Egelund som ikke blev genvalgt. Søren Gade (V) genopstillede ikke til Folketinget og det gjorde heller ikke Stine Brix (Ø). Torsten Gejl opstillede denne gang ikke i Nordjylland, men blev valgt i Østjyllands Storkreds. 

De personlige stemmer for Thisted, Mariager og Himmerlandkredsene er talt op, mens de øvrige kredse går i gang her til morgen. 

Dyk selv ned i resultaterne

 


Seneste nyt

fra Nordjylland