20-årig sydkoreansk kvinde fængslet i Aalborg

Den 20-årige Yoora Chung, der er mistænkt i sydkoreansk skandalesag, er blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Mandag afgjorde dommeren ved Retten i Aalborg, at den 20-årige Yoora Chung, der søndag aften blev anholdt af Nordjyllands Politi i en omfattende sydkoreansk korruptionssag, skulle varetægtsfængsles i fire uger.  

Yoora Chung benægter at have noget med korruptionssagen at gøre. Dog erkender hun at have underskrevet papirer, som hendes mor havde bedt hende om, fortæller TV2 Nords reporter i retten. 

Yoora Chungs forsvarer har kæret dommen.

Af sigtelsen fra de koreanske myndigheder fremgår det, at Yoora Chung er sigtet for medvirken til millionsvindel og for, sammen med sin mor Choi Soon-sil, at have udnyttet sin position i  samfundet.  Blandt andet til at få adgang til et eliteuniversitet. 

Sagen er overdraget til Rigsadvokaten, oplyser Anklagemyndigheden om i en pressemeddelelse. 

- Vi behandler naturligvis sagen med samme grundighed som enhver anden sag. Vi er allerede nu i dialog med det sydkoreanske justitsministerium, og vi har bedt dem sende en formel udleveringsbegæring, som vi herefter vil tage stilling til, siger Statsadvokat Mohammad Ahsan fra Rigsadvokaten. 

Når der foreligger en formel begæring fra de sydkoreanske myndigheder, er det op til Rigsadvokaten at vurdere, om hun skal udleveres. 

 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland