20-årig tiltalt for spædbarnsdrab

Den 20-årige kvinde, der 15. februar kvalte sin ni dage gamle søn, er nu tiltalt for drab.

Anklageskriftet mod den 20-årige kvinde, der har erkendt, at hun 15. februar i år kvalte sin blot ni dage gamle søn med en pude er færdigt. Kvinden er tiltalt for drab efter straffelovens paragraf 237 og sagens forventes for Retten i Hjørring 29. august.

Kvinden fik mandag sin varetægtsfængsling forlænget og skal således sidde i surrogat indtil sagen skal for retten. Sagen har, før tiltalen stod klar, ligget hos statsadvokaten, der har skullet tage stilling til tiltalen af kvinden.

Anklager Aksel Stiggard vil ikke kommentere på den mentalundersøgelse, der er blevet lavet på kvinden, men blot fortælle, at der nu er rejst tiltale.

Strafferammen for forbrydelser begået efter paragraf 237 i straffeloven med fængsel fra fem år og til livstid, men om kvinden vil få en sådan straf, hvis hun findes skyldig kommer an på om mentalundersøgelsen konkluderer hende egnet til almindelig straf.

Kvinden forsøgte efter at have slået sin søn ihjel at begå selvmord og har siden 18. februar siddet varetægtsfængslet i surrogat.


Seneste nyt

fra Nordjylland