200 branchefolk er til maritim konference i Frederikshavn

Maritime aktører fra hele landet er lige nu til konference, for at høre om sikkerhed og miljø til søs.

Knap 200 branchefolk er samlet i Frederikshavn. Temaet for årets MSSM (Maritim Sundhed. Sikkerhed og Miljø) konference er, alt det nye der er på vej til skibene.

- Vi bliver jo overdynget med en hel masse ny teknologi. Og vi vil gene prøve at sætte fokus på, hvad betyder det egentligt, i stedet for at man går ned i hver sin skyttegrav og siger: Vi vil ikke have nogen forandring. Eller: Vi skal bare derudaf, siger Mikkel Hansen, arrangør af MSSM.

Det er MARTEC, der huser konferencen. Til dagligt uddanner stedet unge mennesker til den maritime branche. Mange af eleverne er med som deltagere og kan derved høre om, hvordan livet er ombord.

 -Det er jo rigtig tit et problem at fortælle de unge om, hvordan virkeligheden er på et skib, når man er på landjorden. Her kan de høre nogle ligesindede, nogle der har været igennem det hele fortælle, siger Kenneth Kirkegaard, uddannelseschef på MARTEC

Det, at arrangørerne har valgt MARTEC til årets udgave af konferencen, betyder synlighed, og den kan de bruge på skolen.  

- Det kan vi bruge til at rekruttere med. En af de ting, der er et problem i dagens Danmark, det er at rekruttere nok til det blå Danmark. Så alle skoler i Danmark har en opgave med at rekrutterer flere unge til vores uddannelser, siger Pia Ankerstjerne, direktør på MARTEC.

Det er første gang nogensinde MSSM konferencen, bliver holdt i Frederikshavn. MSSM konferencen slutter i morgen.


Seneste nyt

fra Nordjylland