200 protesterer mod vindmøller i Thy

Søndag var en stor flok samlet til stormøde ved Bulbjerg i Thy. De vil ikke have vindmøller i naturområdet.

Thisted Kommune har planer om at opføre 14 vindmøller, der er 150 meter høje i naturen ved Bjerget i Thy. Men det møder stor modstand blandt de lokale. Søndag holdte modstanderne protestmøde, og der mødte næsten 200 op. En af dem, der er imod vindmøllerne, er Bent Wigotski, der har et sommerhus ved Bulbjerg.

- Det vil totalt spolere udsigten ud over landskabet, og hele landskabets karakter af klithede. Det vil selvfølgelig være en enormt stor bet for de mennesker, der bor heroppe på Bjerget, som blandt andet bor heroppe på grund af udsigten, fortæller Bent Wigotski til TV MIDTVEST.

Det bliver afgjort, om kommunen går videre med vindmølleplanerne på et møde i klima-, teknik- og miljøudvalget den 6. august.

- Uanset hvilket område vi vælger, så vil der være modstand imod det. Jeg har efterhånden være i politik længe nok til, at jeg har fundet ud af, at anset hvad vi gør, så er det modstand. Men vi skylder de investorer, som er i gang med at lave det projekt herude, at behandle deres sag særdeles seriøst, siger Kaj Kirk, der er formand for klima-, teknik- og miljøudvalget i Thisted Kommune til TV MIDTVEST.


Seneste nyt

fra Nordjylland