2000 førstegangsforældre har været gennem baby-kursus

Siden 2014 har Aalborg Kommune afholdt kurset Hånd om Barnet for førstegangsforældre i kommunen. Kurset lader både mor og far forberede sig på tilværelsen som familie.

- Det har været givende. Det hele bliver meget orienteret mod kvinden, fordi det er der, det hele foregår, men at vi fædre så får en større indsigt og bliver afklaret om hvad der skal ske, synes jeg er godt.

Sådan lyder det fra Carsten guldmann Sørensen, der sammen med sin kæreste Christinna Mortensen er to af de i alt cirka 2000 førstegangsforældre der har været igennem, eller er igang med kursusforløbet Hånd om Barnet i Aalborg Kommune.

Hånd om Barnet er Aalborg Kommunes tilbud om fødselsforberedelse for førstegangsfødende, men hvor andre kommuner og regioner begrænser tilbuddet til få og korte kursusdage er Hånd om Barnet på i alt 14 kursusdage der ligger både før og efter de små kommer til verden.

Christianna Mortensen og Carsten Guldmann Sørensen har sammen sønnen Alexander og er nu igang med de sidste kursusgange sammen med Hånd om Barnet-holdet.

- Jeg har været rigtig glad for at have de andre mødre i mit netværk - også inden børnene kom. At sparre med dem omkring graviditeten, generne, fødslen og at det der leder op til fødslen, fortæller Christinna Mortensen.

- Alle de der ting, man ikke lige snakker med hvem som helst om, fortsætter hun.

Aalborg Kommune har udbudt førstegangsfødende at melde sig til Hånd om Barnet siden 2014 og det er specielt det at få et netværk at udveksle erfaring med, der betyder noget for de nye forældre.

- Forældre i dag savner måske viden og erfaring fra deres egen opvækst og deres netværk, som måske ikke er lige ved hånden. De er videnssøgende, men mangler måske nogen at drøfte og diskutere det med, siger Ulla Nordtorp, der er leder at Center for Børn, Unge og Familie ved Aalborg Kommune.

De er videnssøgende, men mangler måske nogen at drøfte og diskutere det med

Grethe Pindstrup er koordinator af Hånd om Barnet, og hun fremhæver at kursusdeltagerne lærer meget af hinanden - i udgangspunktet fremmede, som man kun har to ting til fælles med.

- De har termin nogenlunde samtidig, og så bor de i nærheden af hinanden, men eller er det vidt forskellige førstegangsforældre og det tænker vi, bidrager positivt. At man møder nogen, man ikke umiddelbart ligner.

I indslaget ovenfor, kan du høre mere om Hånd om Barnet og høre rådmand Maibritt Iversen (S) fortælle hvorfor Aalborg Kommune udbyder det omfangsrige kursus.


Seneste nyt

fra Nordjylland