2000 kilometer på literen

02:19

Foto: Michael Andersen

1 af 2

Støtte fra Tom Kristensen, da studerende præsenterede deres lille strømlinede økoracer.

Sidst i maj deltager at team af studerende fra institut for energiteknik på Aalborg Universitet i det årlige Shell Eco Marathon i Tyskland, hvor det gælder om at køre længst på literen. I dag blev raceren præsenteret i overværelse af en meget interesseret og spørgelysten otte-dobbelt Le Mans-vinder, Tom Kristensen. 

"God speed. Tom K" står der nu på kørerens hjelm og på siden af raceren står der "AAU with will to win. 2011"  

- Jeg kan se store forbedringer på den her racer, i forhold til den, de kørte i sidste år. Så de skal nok klare sig godt i konkurrencen, spår Tom Kristensen. 

De studerende har skrællet cirka 12 kilo af bilen, så den vejer cirka 44 kilo. Og så er der arbejdet en del på at gøre bilen pålidelig. Sidste år brød motoren nemlig sammen, og der måtte i huj og hast hentes en ny i Aalborg. Opbakningen fra Tom Kristensen betyder en hel del. 

- Det er fantastisk at have besøg af Tom. Han kender meget til de tekniske detaljer og har givet os flere gode råd, siger Kristian Justesen fra teamet. 

Brændstoffet er brint, som en brændselscelle omdanner til el, som driver det lave køretøj frem på tre hårdt pumpede cykeldæk. Gennemsnitsfarten på banen i Tyskland vil være omkring 30 kilometer i timen, og hvis det går, som holdet forventer, vil deres racer køre det, der svarer til 2000 kilometer på en liter benzin.

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord