2000 tons tung bro skal skubbes på plads

Den 2.000 tons tunge bro skal flyttes 45 meter. Foto: Torben Hedemose

En betonbro skal skubbes 45 meter fra støbepladsen syd for Øster Doense ind under jernbanen.

En 34 meter lang, 13,5 meter bred og ca. 2000 tons tung betonbro skal skubbes 45 meter fra støbepladsen syd for Øster Doense ind under jernbanen.

Siden december 2011 har Banedanmarks entreprenør arbejdet med at støbe den store betonbro på byggepladsen umiddelbart syd for Øster Doense og med at etablere det tilhørende vejanlæg. Nu er betonkonstruktionen færdig og klar til at blive skubbet på plads.

- Det er ikke hver dag, at Banedanmark skubber en så stor brokonstruktion på plads. Det er ofte nemmest at bygge en bro det sted, hvor den skal bruges eller lave den i mindre dele og løfte det på plads. Men i Øster Doense har det ikke været hensigtsmæssigt vurderet ud fra tekniske, økonomiske og tidsmæssige hensyn. Derfor har vi støbt broen ved siden af jernbanen, siger Banedanmarks projektleder Marianne Rasmussen i en pressemeddelelse fra Banedanmark.

Banedanmark forventer, at det nye vejanlæg kan tages i brug i december 2012, dog vil det øverste slidlag på vejbanen først blive lagt i løbet af 1. halvår 2013.

Når den nye vej åbner, vil overkørslen i Storegade blive lukket permanent, og der anlægges vendemuligheder på begge sider af banen.

Levetiden for den nye bro forventes at være 120 år.

Flere nyheder fra TV2 Nord