21-årig udvist efter røveri og hærværk

Foto: TV2/Nord

En 21-årig mand skal et og og tre måneder i fængsel efter hærværk, trusler og røveri.

To 21-årige mænd blev tirsdag ved Retten i Hjørring dømt for hærværk, trusler og en den ene mands tilfælde også røveri.

6. marts i år var de to mænd på lidt af en kriminalitetsturné. Klokken 19.42 den pågældende aften skød de med en softgun mod en ejendom i Nørresundby.

20 minutter senere var de to nået til Aalborg Øst hvor de affyrrede skud mod flere biler. Et vidne bemærkede de to mænds ugerning, men da vidnet selv blev bemærket, truede de ham.

Deres sidste ugerning fandt sted klokken 21.17 i Hjørring. Her var der aftalt et møde med en tredje person med henblik på at de to ville købe en mobiltelefon, men i stedet for kontanter, stak de softgun-pistolen frem mod manden og frarøvede ham telefonen.

Begge 21-årige var ved Retten i Hjørring tiltalt for alle forholdene, men den ene blev frifundet for at have deltaget i røveriet.

Han blev idømt fem måneders fængsel for trusler og hærværk og kunne forlade retten som en fri mand, da han har siddet varetægtsfængslet siden marts.

Den anden 21-årige blev idømt et år og tre måneders fængsel og derudover udvisning af Danmark i 12 år. Udvisningen fik han efter to tidligere domme i 2012 og 2013 hvor han blev idømt betinget udvisning af landet.

Flere nyheder fra TV2 Nord