22-årig aalborgenser tiltalt for at ville dræbe og voldtage 17 personer

En 22-årig mand fra Aalborg er tiltalt for at ville voldtage og dræbe sin 24-årige nabo. Derudover havde han ifølge politiet planlagt at voldtage og dræbe yderligere 16 personer.

En 22-årig mand fra Aalborg er blevet tiltalt for at have forsøgt at voldtage og dræbe sin 24-årige nabo samt for at have planlagt at voldtage og/eller dræbe yderligere 16 navngivne personer. Personer hvis navne stod på en liste, der blev fundet hos manden. Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Et af de navne der stod på listen over personer som den 22-årige ifølge tiltalen ville voldtage og dræbe er Nordjyllands Politis øverste chef, og af den grund er sagen, siden den 22-årige blev anholdt og varetægtsfængslet, blevet efterforsket af Østjyllands Politi, så man undgår alle spørgsmål om inhabilitet.

Den 22-årige blev anholdt den 2. januar om aftenen efter at han, bevæbnet med en økse, strips og maskering, trængte ind i sin 24-årige nabos lejlighed. Her slog den 22-årige ifølge tiltalen den 24-årige kvinde, ligesom han tog kvælertag på hende så længe, at hun mistede bevidstheden kortvarigt. Herefter forsøgte han ifølge tiltalen at voldtage kvinden mens han truede med at slå hende ihjel.

Sagde han skulle finde støjkilde

Ifølge anklager ved Nordjyllands Politi Thomas Klingenberg som TV2 Nord talte med dagen efter drabsforsøget, havde den 22-årige mand, der på tidspunktet for overfaldet var 21 år, under påskud af at ville lokalisere en støjkilde, fået adgang til kvindens lejlighed. Inde i lejligheden havde han bedt kvinden om at få et glas vand og mens hun skænkede det til ham, havde han så taget kvælertag på hende, til hun mistede bevidstheden.

- Han binder så hendes hænder med et klæde af en art og slæber hende ind i sengen. Her genvinder hun bevidstheden og begynder at skrige. Manden stikker så en sok i hendes mund og siger noget i retning af, at hvis hun ikke tier stille, så slår han hende ihjel, forklarede anklageren dengang til TV2 Nord.

Da manden kort forlod kvindens soveværelse, lykkedes hun dog med at flygte fra stedet og få tilkaldt hjælp, og cirka 30 minutter efter at politiet blev tilkaldt, var manden anholdt, forklarede politiet i januar.

Overdrog sagen, da man fandt dødsliste

Det var Nordjyllands Politi, der anholdt manden og fik ham varetægtsfænglset i første omgang den 3. januar, men kort inde i efterforskningen, ved en ransagning i den tiltaltes lejlighed, fandt man listen med navngivne personer, som den tiltalte ifølge anklagemyndigheden ville dræbe og/eller voldtage - og som indeholdt navnet på Nordjyllands Politis øverste chef. Derefter blev sagen overdraget til Østjyllands Politi.

- Jeg har ikke tal på, hvor ofte det sker, men jeg vil kalde det sjædent. Nu har vi at gøre med en meget grov sag som påkalder sig megen opmærksomhed, men det kunne være en hvilken som helst sag - et cykeltyveri for eksempel - hvor sagen på den ene eller anden måde har en berøringsflade med politiet, og så hjælper vi hinanden på tværs af kredsene for at undgå inhabilitet, fortæller specialanklager ved Østjyllands Politi Dorthe Lysgaard.

Retssag til november

Den 22-årige er tiltalt for forsøg på manddrab og forsøg på voldtægt af særlig farlig karakter. Han er derudover tiltalt for ulovlig våbenbesiddelse. Han har siden anholdelsen siddet varetægtsfængslet.

- Tiltalen omfatter yderst alvorlige forhold, og efterforskningen har været omsiggribende, særligt i relation til de digitale spor i sagen. Næste skridt bliver at få sagen ført i retten og få rettens afgørelse, siger Dorthe Lysgaard, der er anklager på sagen for Østjyllands Politi.

Den 22-årige er blevet mentalundersøgt og er fundet egnet til almindelig straf. Derfor nedlægger Anklagemyndigheden i anklageskriftet også påstand om forvaring.

- Det er ikke endeligt besluttet, om det er den strafpåstand vi vil fremlægge i retten, for vi afventer stadig en udtalelse fra Retslægerådet, forklarer Dorthe Lysgaard.

- Men at vi nedlægger påstand om forvaring i anklageskriftet er et udtryk for, at vi mener han er egnet til en almindelig straf, siger hun videre.

Retssagen mod den 22-årige begynder 12. november i Aalborg og er planlagt til at forløbe over otte dage.


Seneste nyt

fra Nordjylland