22-årig dømt: Kastede store grene fra motorvejsbro

En 22-årig mand fra Somalia er blevet idømt en behandlingsdom og er desuden blevet udvist fra landet, fordi han kastede grene fra en motorvejsbro.

Bilisterne i juletrafikken måtte undvige og bremse op, da en 22-årig mand kastede store grene ned på motorvejen fra en bro ved Hadsundvej i Aalborg 27. december 2016 klokken 14.45.

Mandag er den 22-årige blevet dømt for episoden ved Retten i Aalborg, mens en 21-årig mand fra Somalia blev frifundet.

Den dømte skal nu i behandling i fem år, da han ifølge en mentalundersøgelse er psykisk syg, hvorefter han skal forlade landet med indrejseforbud i seks år.

quote Vi er enige om at han er skyldig, men vi anker nok sagen med henblik på, at han ikke skal udvises.

Julia Jensen, forsvarer, EuroJuris Aalborg

Det fortæller den 22-åriges forsvarer, Julia Jensen.

- Vi er enige om at han er skyldig, men vi anker nok sagen med henblik på, at han ikke skal udvises. Da han er psykisk syg, mener jeg faktisk, at det er i strid med Danmarks internationale forpligtelser overhovedet at overveje at sende ham tilbage til Somalia, siger forsvareren.

Det var vidneudsagn, der førte til, at en 21-årig mand blev frifundet i sagen.

- Sagen har ligget et par år indtil nu. Mange af vidnerne kan ikke huske, hvad de forklarede dengang, og det kommer selvfølgelig de tiltalte til gode, siger Julia Jensen om årsagen til frifindelsen.

Hun vil nu undersøge, hvad der konkret skal ske med dem dømte, inden hun sammen med ham beslutter sig for, om sagen skal ankes.

quote Dommen viser, at der bliver slået hårdt ned på kriminalitet af den her karakter.

Mikkel Holdensgaard, anklager, Nordjyllands Politi

- Jeg vil ikke finde mig i, hvis de sender ham på udrejsecenter, så han skal sidde der og være syg i fem år, mens behandlingsdommen løber. Han er velbehandlet og velmedicineret og er fyldt med omsorgspersoner lige nu, så det går rigtig godt. Det er derfor, jeg måske bliver nødt til at anke – for at være sikker på, at han beholder sin opholdstilladelse, siger Julia Jensen.

Mikkel Holdensgaard, der er anklager ved Nordjyllands Politi, er tilfreds med dommen, som er den strengeste dom, der er afsagt på området, da den blandt andet har ført til udvisning.

- Dommen viser, at der bliver slået hårdt ned på kriminalitet af den her karakter. Det er en sag, vi fra Nordjyllands Politis side har set på med meget alvorlige øjne. Det, at man kaster med grene fra en motorvejsbro kan få fatale konsekvenser, siger anklageren.

Ingen kom til skade ved episoden.

 

Seneste nyt

fra Nordjylland