24 mand fyret på slagteriet i Sæby

Manglen på slagtesvin får nu konsekvenser på Danish Crown svineslagteriet i Sæby

Medarbejderne på Danish Crown fik i fredags besked på at 24 mand skulle forlade svineslagteriet.

- Der blev en trist stemning i afdelingerne. Alle var bange for at blive fyret, men da fyringerne kom ud var der nogen der blev lettet. Men det var en trist dag på Sæby svineslagteri, siger tillidsrepræsentanten på Danish Crown i Sæby, Karsten Thomsen til TV2/NORD.

Foreløbig kører produktionen normalt, men om en uge, når de første af de 24 fratræden, begynder slagteriet at drosle ned. Årsagen er, at produktionen af slagtesvin hos landmændene er faldet med 10 % i forhold til sidste år.

- Når sådan noget sker, så må vi tilpasse kapaciteten til den faktiske mængde svin der skal slagtes, og det gør vi så på den her måde, siger kommunikationsdirektør Anne Willemoes, fra Danish Crown til TV2/NORD.

I følge TV2Nords oplysninger er det dog ikke slut endnu. Når sommerferien til august er forbi, forlyder det, at yderligere 75 mand skal forlade slagteriet i Sæby. De oplysninger vil informationschefen fra Danish Crown dog hverken be- eller afkræfte.

- Som situationen ser ud lige nu, så vil vi formodentligt komme ud i yderligere tilpasninger af kapaciteten på den anden side af sommerferien. Men vi har en lang række virksomheder landet over, og der skal nogle meget præcise kalkuler til, for at være sikke på, at når vi så gør de her ting, så gør vi dem der hvor der er størst effekt, siger kommunikationsdirektør Anne Willemoes, fra Danish Crown til TV2/NORD.

Svineslagteriet i Sæby beskæftiger i dag 1100 mand.


Seneste nyt

fra Nordjylland