241 dræbte dyr

Den første uge efter skiftet fra sommer- til vintertid betød ikke færre end 241 dræbte hjorte, viser en opgørelse fra Falcks vildt- og dyrekonsulent, Allan Bruun Rasmussen.

Efterårets skifte fra sommertid til normaltid er hvert år årsag til mange påkørsler af dyrevildt, fordi myldretiden rykkes ind i det tidsrum, hvor dyrene vandrer.

Efter skiftet sidste år blev der registreret 198 påkørsler af rådyr, og antallet i år er et af de højeste nogenside. I 2006 var antallet eksempelvis 86 og blandt grundene til at antallet af påkørsler går opad er, at hjorte- og dyrevildtbestanden er stigende, ligesom trafikken i landområderne er blevet mere intens. Og det er ikke kun dyrene, som kollisionerne kan gå ud over.

- Der sker hvert år trafikulykker ikke bare med stor materiel skade som følge af dyrepåkørsler, men også dødsulykker. Hvert år mister mindst to til tre personer livet efter sammenstød med et dyr. Især for kraftige undvigelser fører ofte til alvorlige uheld, siger Allan Bruun Rasmussen, der desuden vurderer, at mange uforklarlige solouheld netop kan skyldes, at bilisten har forsøgt at undvige et dyr.

Senest har der eksempelvis i Rold Skov på tre uger været 11 trafikulykker med hjortevildt, og i følge Allan Bruun Rasmussen skyldes det tilfældigheder, at ulykkerne ikke har kostet menneskeliv.

Når skiftet til normaltid har indflydelse på antallet af dræbt hjortevildt, skyldes det  at myldretiden flyttes en time, og det betyder, at trafikstrømmen er øget i det tidsrum, hvor dyrene vandrer mellem deres foretrukne vækstmarker og skjulesteder i skovbrynet.


Seneste nyt

fra Nordjylland