25-årig brækkede arme og ben på drabsdømt far

En 25-årig mand fra Hals skal to måneder i fængsel, efter han slog sin drabsdømte far ned med en momentnøgle.

Onsdag formiddag var en 25-årig mand fra Hals for retten i Aalborg. Her var han tiltalt for grov vold, da han tidligere på året gentagne gange slog sin far med en momentnøgle foran Sygehus Syd i Aalborg.

Det resulterede i at faderen brækkede både arme og ben.

Så sin far slå moderen ihjel  

Ifølge den 25-åriges forsvarsadvokat udsprang overfaldet af, at sidste gang den 25-årige mand så sin far, så han faderen slå moderen ihjel.

quote Min klient var på sygehuset for at sige farvel til sin farfar. Foran sygehuset ser han sin far for første gang, siden han slog min klients mor ihjel for næsen af ham og to søskende

Rasmus Amandusson, forsvarsadvokat

- Min klient var på sygehuset for at sige farvel til sin farfar. Foran sygehuset ser han sin far for første gang, siden han slog min klients mor ihjel for næsen af ham og to søskende, siger den 25årige mands forsvarsadvokat, Rasmus Amandusson.

Faderen blev idømt 12 års fængsel i 2010 for at slå sin ekskone og tre børns mor ihjel. Efter otte år bag tremmer er han nu blevet prøveløsladt.

- Gensynet med forurettede overraskede min klient og fik ham til at overfalde ham, siger forsvarsadvokat, Rasmus Amandusson.

Offer ville undgå henvisning til ”Hals-drabet”

Den 25-åriges forsvarsadvokat oplyser også, at der forinden retssagen var en diskussion om, hvorvidt man måtte referere til den otte år gamle sag – også kaldt ”Hals-drabet” - hvor faderen slog sin ekskone ihjel.

- Det var i den forurettedes interesse, men der er ingen tvivl om, at den gamle sag var årsagen til, at min klient overfaldt den forurettede, så det var jeg imod, siger forsvarsadvokat, Rasmus Amandusson.

Retten i Aalborg afviste forbuddet om at referere til den gamle sag, og det faldt ud til den 25-åriges fordel.

- Vi gik efter, at min klient udelukkende skulle have en betinget dom, imens anklageren gik efter otte måneder ubetinget fængselsstraf, oplyser forsvarsadvokat, Rasmus Amandusson.

Straffen for den 25-årige endte på en kombination. Han har nemlig fået fire måneders betinget dom og 2 måneders ubetinget fængselsstraf.  

Det er nu op til Statsadvokaten at beslutte om sagen skal ankes.


Seneste nyt

fra Nordjylland