250 klar til første etape: Frederikshavn Kommunes LandsbyLØBET skydes i gang

For første gang nogensinde arrangerer Frederikshavn Kommune LandsbyLØBET. Et løb fordelt på otte etaper fra 23. maj og frem til september.

Et nyt motionsarrangement ser tirsdag dagens lys i Frederikshavn Kommune. LandsbyLØBET sender tirsdag den første af otte etaper afsted. Dagens etape har start i Hulsig for halvmaraton distancen og start i Ålbæk for 10 kilometer distancen. Begge etaper af afslutning i Jerup. Mere end 250 har tilmeldt sig. Heribland er der 41 elever fra 4.-8. klasserne på Ålbæk Skole Afdeling. 

- Det er super godt, at Aalbæk Skole har taget opfordringen til sig om at deltage gratis i LandsbyLØBET. Det er muligt, fordi Frederikshavn Kommunes Børne- og Ungdomsudvalg og Sundhedsudvalg støtter folkeskolernes deltagelse i LandsbyLØBET, som både styrker konditionen, fællesskabet og kendskabet til det område, de passerer på ruten. Jeg kan kun opfordre kommunens øvrige folkeskoler til at gribe stafetten og stille op til LandsbyLØBET, der kommer forbi hele 28 landsbyer i Frederikshavn Kommune,” siger Mette Hardam, formand for Distriktsudvalget i Frederikshavn Kommune, der selv stiller op på mellemdistancen i samtlige otte etaper. 

Der står frivillige langs ruterne med forfriskninger og forplejning til deltagerne. I målområdet vil der ligeledes være forplejning samt en medalje til alle deltagende. 

Der er start på halvmaratonruten i Hulsig klokken 18.00, mens 10 kilomterruten åbnes klokken 19.00 fra Ålbæk. 


Seneste nyt

fra Nordjylland