Ordets magt: 250 unge deltager i demokratifest på Hjørring Bibliotek

Det er fjerde gang demokratifesten holdes, og i år skulle de unge selv fremføre poetry slams og deltage i workshops med fokus på politik og sociale medier.

Poesi og workshops om politik og sociale medier var fredag på programmet på Hjørring Bibliotek. Den såkaldte demokratifest 'Ordets Magt' blev fredag afholdt med 250 deltagende fra ungdomsuddannelserne i Hjørring. 

- Vi har en ytringsfrihed, vi skal værne om og passe virkelig godt på. Det er vigtigt, at man som ung får ind under uden, at her kan vi noget specielt. Det er en gave, vi har med i vores kultur, fortæller Kirsten Boelskifte, der er udviklingskonsulent ved Hjørring Bibliotekerne. 

 

På programmet ved 'Ordets Magt' var blandt andet poetry slam. Poetry slam er en form for konkurrence ud i poesien, hvor deltagerne uden rekvisitter eller hjælpemidler skal fremføre, det de på forhånd har forberedt. 

En af deltagerne i konkurrencen er Ibrahim Loubani. 

- Jeg har fået det ud af det, at ytringsfriheden er meget vigtig for hver person. At man kan komme ud og sige sin mening. Med det her arrangement har jeg fået tro på, at jeg kan gøre en forskel for indvandrere, fortæller Ibrahim Loubani. 

quote Så derfor tænkte jeg, at nu skal jeg ud og snakke om min familie og gøre dem stolte.

Ibrahim Loubani. 

Hans poetry slam handler om hans familie og deres historie.

-  Der er mange, der har fordomme om mig og min familie. Og jeg ved, hvordan min familie er. Vi har alle sammen arbejde, vi betaler alle sammen skat, jeg blev født i Danmark. Derfor, synes jeg, det er til grin, at der er mange, der tror sådan om os. Det går mig meget på i hverdagen, fortæller Ibrahim Loubani.

Til demokratifesten var der også workshops og foredrag, der alle tog udgangspunkt i netop ytringsfriheden. En af de gæster, der kom for at tale for de unge i Hjørring, var rapperen Nikoline. Hun er kendt for sine vulgære og grænseoverskridende budskaber, der blandt andet fremgår i hendes sang 'Sut min klit'. 

- Jeg synes bare, det er pissefedt. Jeg synes, det er fedt, når det er hårdt. Også når det er rap. Det gør det bare endnu federe, når det er hård rap. Det skal ikke bare altid være det der, hvor man bare synger, og det ikke giver mening. Det er meget fedt, når det er hård rap, og det betyder noget for hele Danmark, fortæller Ibrahim Loubani.

Det var elever fra Hjørring Private Realskole, Hjørring Gymnasium og EUC Nord, der deltog i 'Ordets Magt'. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland