Gigantisk lysfest: 250.000 julelys i Aalborg Zoo

Aalborg Zoo kaster sig ud i en stor julesatsning og tænder lys i vintermørket.

250.000 lys kommer til at oplyse Aalborg Zoo fra midten af november. Lysene skal sætte fokus på dyrenes tilpasning i den mørke tid – og så skal de lokke endnu flere gæster i Aalborg Zoo.

- Vi er en helårsattraktion, og vi vil gerne give gæsterne en anderledes oplevelse end den, man får på en sommerdag. Det er en helt speciel oplevelse at gå her om aftenen, siger Henrik Johansen, der er direktør i Aalborg Zoo.

quote - Julelysene er selvfølgelig en investering, men vi forventer at tjene penge på det, så vi kan lave endnu bedre forhold for vores dyr

Henrik Johansen, direktør, Aalborg Zoo

Lysene guider gæsterne gennem en rute fra Grønland i nord til Afrika i syd, og undervejs på ruten skifter lysene. For eksempel kan man opleve den grønlandske jul med nordlys og komme på besøg i en afrikansk landsby med et festfyrværkeri af farver.

Koster 8000 kroner i strøm

At tænde 250.000 lys koster selvsagt på strømforbruget. Direktøren understreger dog, at Aalborg Zoo – der som den første zoologiske have i verden blev miljøcertificeret i 1999 – er gået efter en billig og grøn løsning.

 
 
Foto: Aalborg Zoo

Derfor vil julelysene i alt koste 8000 kroner i strøm. Det svarer til 0,5 procent af Aalborg Zoos samlede energiforbrug.

- Julelysene er selvfølgelig en investering, men vi forventer at tjene penge på det, så vi kan lave endnu bedre forhold for vores dyr, siger Henrik Johansen.

Julelysene kan opleves i Aalborg Zoo fra fredag 15. november.

Jul i Zoo er udviklet med Aalborg City, City Syd og Aalborg Storcenter, Aalborg Events og Visit Aalborg.

Aalborg Zoos direktør, Henrik Johansen, fortæller, hvorfor haven har valgt at fejre julen med et lysshow. 

Seneste nyt

fra Nordjylland