26-årig fængslet: Påkørte bus og overfaldt buschauffør

En 26-årig mand blev søndag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Hjørring efter at han lørdag eftermiddag overfaldt en buschauffør i Aalborg

Et simpelt færdselsuheld udviklede sig lørdag eftermiddag voldsomt og voldeligt og søndag formiddag skal en 26-årig mand derfor fremstilles i grundlovsforhør. Han er sigtet for at have forvoldt fare for andres liv samt for vold mod en person i offentlig tjeneste.

Voldsepisoden tog sin begyndelse lørdag eftermiddag klokken 17.05 hvor den 26-årige var involveret i et mindre færdselsuheld med en bus på Hellevangen i Aalborg-bydelen Gug.

- Det er et mindre uheld og efter påkørslen forlader buschaufføren sin bus for at tage kontakt til modparten, så de kan udveksle oplysninger, forklarer vagtchef ved Nordjyllands Politi Mogens Hougesen.

Påkører og overfalder chauffør

I stedet for at gå efter den mindelige løsning, beslutter den 26-årige mand at gøre sig til voldsmand. Han starter sin bil, påkører buschaufføren, der ryger op på kølerhjelmen af bilen og bliver fragtet et stykke inden chaufføren standser igen.

- Han forlader så bilen og overfalder buschaufføren med slag og spark inden han flygter fra stedet, forklarer vagtchefen.

Ved påkørslen og overfaldet pådrog chaufføren sig en hjernerystelse, en masse knubs og muligvis en brækket ankel.

Anholdt lørdag aften

Efter overfaldet gik et større efterforskningsarbejde igang ved Nordjyllands Politi, og identiteten på overfaldsmanden blev hurtigt klar.

- Vi finder frem til, hvem han er og får kontakt til ham. Det hele ender så med at han selv henvender sig på politigården hvor vi anholder ham, fortæller Mogens Hougesen.

Hvad manden har forklaret til politiet om, hvorfor han påkørte og overfaldt buschaufføren, ved vagtchefen ikke, men politiets jurister har vurderet, at der er grundlag for at fremstille manden i grundlovsforhør med henblik på at få ham varetægtsfængslet.

Grundlovsforhøret gik igang søndag klokken 11.00 og sluttede da dommeren besluttede at varetægtsfængsle den 26-årige i fire uger.


Seneste nyt

fra Nordjylland