26-årig knivrøver idømt hård fængselsstraf

En 26-årig røver fik samlet set 32.703 kroner ud af to røverier. Pengene skulle bruges til at afdrage en narkogæld.

Dn 26-årige Tobias Christensen blev onsdag idømt et år og otte måneders fængsel for to røverier, begået i Løkken og Brønderslev.

De to røverier blev begået henholdsvis 1. november 2015 og 3. maj 2016 mod dagligvarebutikker, og den 26-årige brugte i begge tilfælde en medbragt kniv til at true butikkernes personale.

Ved det første røveri, der altså skete 1. november 2015 i Løkken lykkedes det den 26-årige at true sig til 19.703 kroner i Spar-butikken mens udbyttet i andet røveritilfælde blev 12.700 kroner fra Fakta på Mejlstedgade. Samlet set fik den unge mand altså 32.703 kroner ud af sine ugerninger.

I Retten i Hjørring, der behandlede sagen onsdag, erkendte manden at stå bag røverierne. Han forklarede, at han skulle bruge pengene til at betale en narkogæld, han havde oparbejdet. Han ønskede i retten ikke at fortælle, hvem han skyldte pengene. 

Røveren blev anholdt 1. november 2015 godt to timer efter at have begået røveriet i Løkken. Her kørte han en knallert af Vrenstedvej i Løkken, og havde betydelige mængder kokain og Ritalin i blodet. Efter endt afhøring ved politiet blev det dog vurderet, at han ikke skulle fremstilles i grundlovsforhør og varetægtsfængsles.

- Efter det første røveri vurderede man ikke, der var risiko for, at han ville gentage forbrydelsen, fortæller anklgerfuldmægtig ved Nordjyllands Politi Mikkel Holdensgaard, der førte sagen i retten.

Modsat antagelsen begik den 26-årige dog endnu et røveri i maj 2016. Han blev anholdt cirka en time efter røveriet og varetægtsfængslet dagen efter. Manden har siden da siddet i arresten, og efter onsdagens dom blev han igen varetægtsfænglet med henblik på snarlig afsoning i et fængsel. 

 

Anklagerfuldmægtig Mikkel Holdensgaard fortæller at Retten i Hjørring, da de idømte den 26-årige den relativt hårde straf, lagde vægt på, at der var tale om to planlagte røverier hvor den 26-årige fik et betydeligt beløb med sig.

Den 26-årige modtog dommen.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland